GÜNDEM

BELEDİYE’DE HUMMALI ÇALIŞMA SEZONU BAŞLADI

Eş Başkan Yardımcısı İdris Ekmen, Batman Belediyesi’nin projelerine ilişkin bilgi verdi.

BELEDİYE’DE HUMMALI ÇALIŞMA SEZONU BAŞLADI
27-04-2016 22:10
Google News

Geçen sene olduğu gibi bu yıl da refüj ve kaldırımları boyama ve tamir etme çalışmalarının devam edeceğini açıklayan Ekmen “Asfaltımızı üretmeye başladıkça, asfalt sermeye başladıkça boyama çalışmalarımız da sürecek. Bu sene asfalt çalışmalarını yol çizgileri ile görünür kılacak ve trafiği daha da güvenli hale getireceğiz” dedi.

DSİ KANALINA KÖPRÜ KURUYORUZ

Tılmerç’te DSİ kanalının üzerinde 30 metrelik yolun bağlandığı 6 metrelik DSİ köprüsünü kaldırdıklarını söyleyen Eş Başkan Yardımcısı İdris Ekmen “30 metrelik yol aksına oturacak şekilde şu an köprü çalışmamız devam ediyor. Köprünün bir ayağını tamamlayıp hizmete açtık. Kısa bir süre içerisinde ikinci ayağını tamamlayıp köprünün tamamını hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

250 BİN TON ASFALT DÖŞENECEK

Asfalt serim ve kare kilit taşı döşeme çalışmalarına ilişkin de konuşan Ekmen “Asfalt serim çalışmalarımız sürüyor. Satın aldığımız asfalt plenti ile kendi asfaltımızı üretiyoruz. Mayıs ayında sezon çalışmalarımız başlayacak. Bu sene yaptığımız ihalede 2017’e kadar 250 bin metre kare kilit taşı döşeme hedefimiz var. Kentimizin yollarını 250 bin ton asfaltla rehabilite edeceğiz. Serim ve yama çalışmaları ile altyapı ve üstyapıdaki tahribatı tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

VİZYON PROJEYİ BAŞLATIYORUZ

Turgut Özal Bulvarı’nda yürütülen Vizyon Projenin 3. etabına başlanacağını açıklayan Ekmen “Vizyon projenin 3. etabına bu sezon başlatacağız. Kentin giriş aksının çehresini değiştiren estetik bir çalışma. İhale sürecinden sonra ilk kazmayı vurup projeyi başlatacağız” dedi.

“SOSYAL MEKÂNLARI KENTİN GENELİNE YAYACAĞIZ”

Şehirde sosyal projelere de ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Ekmen “Ürettiğimiz sosyal mekânları kentin değişik noktalarına yayacağız. Kente kazandıracağımız evlendirme dairesi yani nikâh salonunu şehrin Güney yakasında bulunan Şerzan Kurt Parkında yapacağız. Bu sene temellerini atacağımız iki tane Gençlik Spor Yaşam Merkezi olacak. İhale aşamasında bir kreş çalışmamız var. Kültür Müdürlüğü ile istişare halindeyiz. Tamamlandığı takdirde çocuklara ana dilde kreş eğitimi vermeye başlayacağız. Kadınların talebiyle SELİS’in 2. şubesini yapıyoruz. Ayrıca kadınlara kendi emeklerini üretebilecekleri ve ürettiklerini pazarlayabilecekleri bir pazar kazandıracağız” şeklinde konuştu.

OTOBÜS TERMİNALİNİN İHALESİ HAZIR

Yapımına başlanan ancak tamamlanamayan şehir içi otobüs terminali ve şehirlerarası otobüs terminali hakkında da bilgi veren Eş Başkan Yardımcısı İdris Ekmen “Bizim için çok önemli olan şehirlerarası ve şehir içi otobüs terminalleri ihaleye hazır şekilde elimizde olmayan sebeplerden dolayı bekliyor. Maalesef bu çalışmaları yapacağımız alanımız bizim eski hal kompleksimizin olduğu alan. Eski hal kompleksi olan alanın tahsis problemini şu ana kadar aşmış değiliz. Milli Emlak’tan tahsis talebimizi henüz olumlu sonuçlanmadı. Girişimlerimiz sürüyor. kente faydası dokunacak İşletme İştirakler Binamız ve Şehir İçi Otobüs Terminalimiz ile Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi bu dönem bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete