GÜNDEM

BELEDİYE’DE YANGIN MERDİVENİ YOK-MUŞ!

25 yıllık Belediye Binasında yangın merdiveni yok.

BELEDİYE’DE YANGIN MERDİVENİ YOK-MUŞ!
13-12-2016 21:24
Google News

Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki bir kız yurdunda çıkan ve 11’i öğrenci 12 kişinin ölümüne yol açan yangın olayından sonra “yangın merdiveni” konusu gündemde daha fazla yer tutmaya başladı. Batman’da, yangın merdiveni konusunda yürütülen tartışmalarda, ilginç detaylar ortaya çıktı.

YAKLAŞIK 7 YÖNETİM TARAFINDAN KULLANILDI

25 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yaptırılan, bugüne kadar yaklaşık 7 yönetim tarafından kullanılıp geçen yıl tadilata alınan Batman Belediyesi Hizmet Binasında yangın merdiveninin olmadığı ortaya çıktı. 5 katlı Belediye Hizmet Binasının her katında bulunan ve merdivenlerden bağlanarak bahçeye çıkan acil çıkışların, olası durumlarda kullanılabileceği belirtilse de Belediye Binasında, olası yangın vakasında kullanılabilecek bir yangın merdivenin olmayışı, eksiklik olarak görülüyor.

BAŞKANLIK BÖLÜMÜNDE YANGIN MERDİVENİ VAR AMA...

Belediye Başkanlığı tarafından kullanılan bölümde bulunan yangın merdiveninin ise yetersiz olduğu ortaya atıldı. Belediye Yönetiminin, kurumun hizmet binasına yeni bir yangın merdiveni kazandırması, Belediye Başkanlığı Bölümünde yer alan yangın merdivenini ise tadilata alarak daha kapsamlı hale getirmesi bekleniyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete