GÜNDEM

BELEDİYE’DEN HABERLER

BELEDİYE’DEN HABERLER

BELEDİYE’DEN   HABERLER
20-01-2015 17:50
Google News

ZABITA 850 İŞYERİNİ DENETLEDİ, 58 İŞYERİ KAPATILDI

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kentte yürüttüğü çalışma ve denetlemeler devam ediyor. Kaldırım işgaline karşı kentin işlek cadde ve semtlerinde çalışma yürüten zabıta ekipleri, 10 aylık süre zarfında 850 işyerini denetledi. Çalışmalarla ilişin bilgi veren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir “zabıtalarımız kaldırım işgallerine karşı çalışmalarına devam ediyor. Şimdiye kadar 850 işyerini denetlediler. 641 işyerinden 254’üne ceza kestiler, 384’üne ise ihtarname gönderdiler. 208 işyerini ruhsatlandırdılar. 58 işyeri ise alınan karar doğrultusunda kapatıldı. Denetimler doğrultusunda 142 bin TL para cezası tahsil edilmiştir. Buna rağmen bazı bölgelerde kaldırım işgallerinin önüne geçilemiyor. Bu yüzden zabıta birimini güçlendireceğiz” dedi. 

ÇAMUR, GÜBREYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Batman Belediyesi tarafından hazırlanan Atık Su Arıtma ve Çamur Bertarafı projesi, Valiliğin onayını bekliyor. Tesiste atık su arıtılması sonucu elde edilecek çamurun gübreye dönüştürüleceğini ve tarımda kullanılacağını söyleyen Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir “Tesiste atık su arıtılması sonucunda elde edilen çamur, tarımda faydalı ve güvenli bir gübre olarak kullanılabilecek. Tesiste elde edilecek olan çamur, dönüşümlü olarak tarımda organik gübre olarak kullanılacak. Bununla ilgili projemiz hazır. Valilikten onay bekliyoruz” dedi.

BATMAN’DA FİDAN ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Batman’da yeşillendirme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, kentte çiçek ve fidan üretimine başlanacağını duyurdu.Kooperatifleşme yöntemiyle kadınları üretime dahil edeceklerini ve üretilen fidan ve çiçeklerle kentin genelinde yeşillendirme çalışması yürüteceklerini söyleyen Özdemir “yeşillendirme çalışmalarına hız katmak için Batman’da 24 dönüm arazi üzerinde çiçek ve fidan üretimine başlıyoruz. Kadınları bu kooperatifleşmeye dahil edeceğiz. Kendi haline terk edilmiş yerleri, parkları, bahçeleri çiçeklendireceğiz” dedi.

PARKLAR GÜNEŞ ENERJİSİYLE AYDINLATILACAK

Enerji tasarrufuna gideceklerini ve parklarda güneş enerjisi sistemleri hayata geçireceklerini söyleyen Özdemir “parklarda güneş enerjili sistem kuracağız. Sulama ve aydınlatmalar elektrik enerjisi yerine güneş enerjisiyle yapılacak. MİT binasının yanındaki İzzettin Sütçü Parkını bunun için pilot park olarak seçtik” dedi.

ÖZDEMİR, KAVŞAK İDDİALARINA YANIT VERDİ!

Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Karayolları Müdürlüğü tarafından Şevket Başak Kavşağı’nda yürütülecek olan köprülü kavşak çalışmalarının aksadığını belirterek, söz konusu aksamaların Belediye’den kaynaklanmadığını açıkladı. Köprülü Kavşak çalışmalarının Belediye’den kaynaklandığına dair asılsız iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Özdemir “Karayolları, Buket Lahmacun’un olduğu bölgede köprülü kavşak çalışması yapacak. Bu çalışmaların projesi dahi hazır değil. Şimdi deniliyor ki, çalışmalar Belediye’den dolayı aksıyor. Oysa öyle bir durum yok. Onlar, projelerini hazırlayıp hayata geçirdikleri zaman biz onlardan 1 hafta önce o bölgenin su boru hatlarını yenileyeceğiz. Bizimle alakalı olan tek kısım budur. Biz bu çalışma için hazırız. Onlardan talimat bekliyoruz” dedi. 

“DEDAŞ, ARIZA BAHANESİNİN ARKASINA SIĞINMASIN”

Havaların soğumasıyla birlikte kentte artış gösteren elektrik kesintileri, esnafı ve vatandaşları bezdirdi.Kesintilere karşı açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, yetkililerin kesintiler karşısında arıza bahanesinin arkasına sığındığını söyledi. Kesintilerin kota’dan kaynaklandığını ileri süren Özdemir “Dedaş, Batman’da yaşanan elektrik kesintilerinin arızalardan kaynaklandığını açıklıyor. Ancak bahanelerin arkasına sığınmasınlar. Çünkü biz, kesintilerin kotadan kaynaklandığını biliyoruz. Dedaş, aldığı elektrik için bir kotası vardır. O kotanın üstüne çıkarsa hem ceza ödüyor hem de sonraki elektrik enerjisini iki katı fiyatına alıyor. Bu cezayı yememek ve iki katı para ödememek için bazı mahallelerde planlı kesintiye ve tasarrufa gidiyor” dedi. 

3. ETAP 2016’DA VİZYON’DA…

Batman Belediyesi tarafından Turgut Özal Bulvarı’nda yürütülen Vizyon Proje’nin 3. etap çalışmaları, 2016 yılında başlayacak. Belediye, Turgut Özal Bulvarı’nda başlattığı Vizyon Proje ile yol genişletme ve peyzaj çalışmaları yürüttü. Çalışmaların 2. etabını tamamlayan Belediye, 3. etap çalışmalarını 2016 yılına erteledi. Hem bütçe açığı hem de çalışmaların yetişememesi kaygısıyla 3. tap çalışmalarını 2015’te durdurmayı düşündüklerini söyleyen Eş Başkan Özdemir “Vizyon’da 2. etap bitti. Ancak şimdi 3. etap için ihale yaparsak, ihaleler yaza kalacak. Çalışmalar ise kışa aksayacak. 2016 yılında çalışmaları aksaksız bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz” dedi. 

TAHAKKUK’TA YENİLİKLER YAPILDI

Belediye Su Tahakkuk Şefliği’nde yeniliğe gidildi. Su Tahakkuk Şefliğine yeni su açma-kapama birimi kuruldu. Ayrıca su borcunu ödemeyen hacizli tüketicilere haciz bilgilendirmesinin yapıldığını açıklayan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir “Su Tahakkuk Şefliği’nde bazı sıkıntılar söz konusu. Ancak yeni bir su açma-kapama birimi kurduk. Kaçak suyla mücadeleyi genişlettik. Ekip ve ekipman desteğini arttırdık. Araç ve personel kadrosu güçlendirildi. Uzun zamandır tahsil edilemeyen su borçları için icra çalışmaları başladı. Yüksek borcu olan hacizli tüketicilere haciz bilgilendirmesi yapıldı.  Bu birimde 23 milyon giderin geri dönüşümü 7 milyon’dur. Bu yüzden kaçakla mücadelemiz artarak devam edecek” dedi. 

“ESENTEPE PROJEMİZİ HALKA SUNACAĞIZ”

Esentepe’ye ilişkin hazırladıkları kompleks projesine ilişkin bilgi veren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, hazırladıkları projeyi halka sunacaklarını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Esentepe’nin üst kesimlerine merkez camisi inşa etmek istediğini hatırlatan Özdemir, hazırladıkları projede camiye yer verdiklerini de belirtti. Özdemir, konuyla ilgili olarak “Maliye Bakanı, Esentepe’nin üst kesimlerine merkez camisi inşa edelim diyordu. Ancak biz caminin, Esentepe’nin üst kesimlerine değil de etek kısmına inşa edilmesini önerdik. Üst kesimleri de bütün halkın faydalanabileceği bir komplekse çevirelim dedik. Bununla ilgili bir proje hazırladık. Projeyi halka sunacağız” dedi. 

TEMİZLİK CEZALARI KESİLMEYE BAŞLANDI

Kentte rahatsız edici bir boyuta ulaşan kirlilik sorunu, Belediye’yi harekete geçirdi.Uygulamaya konulan çöp toplama saatlerine riayet edilmediğini söyleyen Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, evlere, işyerlerine ve şahıslara para cezası kesmeye başladıklarını açıkladı. Kirlilik sorununa karşı ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini belirten Özdemir “göreve geldiğimiz zaman kampanyalar düzenledik, parklarda ve sokaklarda çöpler topladık. Ancak bu bilinci toplumda yerleştirmek amacıyla çöp toplama saatleri uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı, buna riayet etmiyor. Bu konuda harekete geçtik. Bu kuralarla uymayan ev, işyeri ve şahıslara para cezası kesmeye başladık. Bunu kentte bir kural haline getirinceye kadar çabalarımız sürecektir” dedi.

“İLUH DERESİ’NE İHATA ÖRÜLSÜN”

İluh Deresi’nin ıslahı için yürütülen çalışmalarla ilgili basına bilgi veren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Devlet Su İşleri (DSİ)’nin, İluh’un çevresine çit örmek istediğini, ancak Belediye olarak bu projeyi desteklemediklerini belirtti. İluh’un çevresine çit yerine ihata duvarının örülmesi gerektiğini ifade eden Özdemir “DSİ, oraya çit örelim diyor. Ancak çocuklar için bu çok tehlikeli. Çünkü örmek istedikleri çit 1 metre 40 cm boyundadır ve deliklidir. Bu da çocuklar için büyük tehlike demektir. Biz bunun yerine ihata duvarı örün diyoruz. Üstüne biz çit örelim dedik. Bu sayede İluh Deresi temiz kalacak, araçların oraya uçması engellenecek, çocukların dereye girmesinin önüne geçilmiş olacak. Valilik de bizimle aynı düşüncede. Bu konuda görüşmeler devam ediyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete