GÜNDEM

BELEDİYE’DEN İŞÇİLERLE İLGİLİ AÇIKALAMA

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, iş sözleşmesi yenilenmeyen 27 işçiyle ilgili açıklama yaptı.

BELEDİYE’DEN  İŞÇİLERLE İLGİLİ AÇIKALAMA
02-01-2020 23:22
Google News

 

Açıklamada Batman Belediyesinde göreve geldiğimiz günden beri daha iyi hizmet vermek için kaynaklarımızı etkin, verimli ve yerinde kullanma çabası içerisinde olduk.  Kentin yeni imar düzeninden, belediyeye alınacak en ufak malzemeye kadar bütün alımlarda detaylı çalışmalar başlattık. Programlı bir çalışma için planlamalar yaptık. Daha sağlıklı hizmet sunumu için görev alacak arkadaşlarımızı seçip çalışma ekiplerimizi kurduk.
Kısıtlı kaynaklardan maksimum verim almak ve daha kaliteli hizmet sunmak için gerekli tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik. Bu planlamalar çerçevesinde bütün çalışma arkadaşlarımızdan ve halkımızdan katkı ve destek beklediğimizi deklare ettik.
Çalışmalarımızda ve kararlarımızda Adalet ve Eşitliği esas alacağımızı, “Halka Hizmeti Hakka Hizmet” olarak göreceğimizi siz değerli hemşerilerimize defaten açıkladık.
Bu çerçevede personel politikamızda da tasarruf ve verimliliğe dayalı çalışmalar yaptık. Personelin niteliklerine göre görevlendirilmesi, uzmanlık alanlarında çalıştırılması, ek maliyet uygulamalarından kaçınılması, mesai takibi gibi konularda düzenlemelere gittik.
Batmanımız, Türkiye’nin işsizlik sıralamasında birinci sırada bulunmaktadır. Binlerce üniversite mezunu gencimiz iş bulamamakta, kahvehane köşelerinde vakit geçirmek zorunda kalmakta, insanlarımız asgari ücretle bile iş bulamamakta ve evine ekmek götürememektedir. Durum böyle iken emek cephesinden gelen bir anlayışın temsilcileri olarak bizim, emeği ile ekmeğini kazanan çalışanlarımıza kin beslememiz, onları hedef olarak görmemiz veya başkasının yanlışlıkları nedeniyle dışlamamız, ayrımcılığa tabi tutmamız varoluş felsefemizle çelişen bir durum olacaktır.
Belediyemizde çalışmakta olan 90 kadar sözleşmeli personelimiz bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımızın sözleşmelerini sürdürmek elbette birinci öncelliğimiz olmuştur. Ancak ekonomik durumumuz, yüksek ücretle çalışan bu arkadaşlarımızın sözleşmelerini sürdürmemize imkân tanımamaktadır. İller bankasının son üç ay içerisinde istihkaklarımızdan borç karşılığı kestiği para miktarı 28 milyon (eski haliyle 28 trilyon) liradır. Bu durum bizleri zor durumda bırakmaktadır. Sözleşmeli arkadaşlarımız asgari ücretin 3 katından fazla bir ücretle çalışmaktadırlar. Sözleşmeli çalıştırma yerine Personel A.Ş üzerinden işlerine devam etmeleri hususunda çalışmamız devam etmektedir. Netice itibariyle 27 arkadaşımızın sözleşmeleri yenilenemedi. Bu kapsamda hiçbir siyasi ayrımcılık ve farklılık söz konusu olmamıştır. 2018 girişli çalışanlarımızın tamamı bu kapsamda kalmıştır.
Emeği ile geçinen insanların çalışmalarını sürdürmelerine imkân tanıyamamak vicdani olarak bizleri derinden sarsmıştır. Lakin kentin şehreminleri olarak 400 bin insana hizmet vermek zorunda olduğumuzun da bilinmesi gerekmektedir. Belediyemizin içinde bulunduğu öznel durum böylesi zorlu bir karar almamıza neden olmuştur. Emek cephesi siyasetçileri olarak emek ve emekçiler aleyhine aldığımız her karar en çok bizleri üzmektedir. Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlara önerimiz bu kentin işsizlik ve imkânsızlıklarıyla mücadelede bizlere destek olmalarıdır. Sözleşmeleri yenilenmeyen arkadaşlarımız bizim insanlarımız, bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimizdirler. Herkesin ve her kesimin bunu bu şekilde değerlendirmesinde fayda bulunmaktadır. İmkânlar el verdiğinde bütün olanakların eşit ve adil bir şekilde herkes için kullanılacağından kimsenin şüphesi olmasın”
denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete