GÜNDEM

BELEDİYE’DEN KAÇAK YAPI AÇIKLAMASI

Batman Belediyesi, yıkım kararı verilen kaçak binalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “İmar Barışından sonra yapılan kaçak yapılara ruhsat alınamaz. Vatandaşlarımız bazı çevrelere itibar etmemeli ve gayrimenkul alırken dikkatli olmalıdır” denildi.

BELEDİYE’DEN KAÇAK YAPI AÇIKLAMASI
17-09-2020 18:53
Google News

 

KAÇAK BİNALAR, KAYYUM ÖNCESİ YAPILMIŞ
Çarpık kentleşme ve imar kirliliğine yol açan kaçak yapılaşma ile mücadele eden Batman Belediyesi “Tüm kaçak yapı inşaatlarının 2019 ve öncesi başladığı tespit edilmiş, kaçak yapıların temel seviyesinde mühürlendiği, ancak müteahhitler tarafından defalarca mühürlerin sökülerek inşaatlarına devam edildiği ve buna da göz yumulduğu gözlemlenmiştir” denildi.

YASAL SÜREÇLERDEN SONRA KAÇAK BİNALAR YIKILDI
Belediye’den yapılan açıklamada “Belediye Yönetimine başladığımız 23 Mart 2020’den bu yana kaçak yapılaşmaya müsaade edilmediği gibi, daha önce yapılan ruhsatsız ve kaçak yapılarda çalışmaların durdurulması için inşaatların etrafı demir profil ve saclarla kapatılarak yıkımları ile ilgili süreç takip edilmiştir. Kaçak yapılarla ilgili gerek idari ve gerekse adli süreçlerin tümü tamamlanmış ve yıkım aşamasına gelindiğinde öncelikle beş kata kadar olan binaların yıkımı Belediyemiz araç ve ekipmanlarınca biri 2 katlı, diğeri de 5 katlı kaba inşaatları bitmiş iki binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Devamında 5 kat üzerindeki binaların yıkımı için yıkım ihalesi gerçekleştirilmiş ve 4 Temmuz 2019’da bodrum kat seviyesinde iken kaçak olduğu tespit edilen ve yıkım kararı verilmesine rağmen inşaat çalışmaları durdurulmayan ve fen ve sanat kaideleri ile yapı tekniğine aykırı bir şekilde uygun olmayan malzeme kullanılarak kaba inşaatı tamamlanan ve yıkılma tehlikesi arz eden Bahçelievler Mahallesindeki 9 katlı binanın yıkımına 12 Eylül 2020 tarihinde başlanılmıştır” denildi.

EV ALIRKEN DİKKATLİ OLUN
Belediye tarafından kaçak olduğu tespit edilen binalar ile ilgili yasal prosedürlerin tümünün tamamlandığı ve mahkemelerce verilen yıkım kararlarının uygulanması aşamasına gelindiği belirtilirken “Kaçak olduğu tespit edilen binalarla ilgili olarak 23 Mart 2020 tarihinden önce alınan yıkım kararlarının uygulanması gerekirken maalesef süreç önceki yönetim tarafından sürüncemede bırakılmış ve yıkım kararı olmasına rağmen inşaatların çalışmasına ses çıkarılmamış, sadece ‘bu inşaat kaçaktır. buradan daire almayınız’ yazılı pankartların asılmasından öteye gidilmemiştir. İmar barışının yasal tarihi olan 31.12.2017’den sonra yapılan kaçak yapıların ruhsatlandırılması mümkün değildir. Yeni bir imar barışı ancak yasal düzenleme ile mümkün olabilir. Vatandaşlarımızın bazı çevreler tarafından yanlış yönlendirildiğini üzüntü ile takip ediyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz bu tür yanlış yönlendirilmelere itibar etmemeleri, gayrimenkul alırken çok dikkatli olmalarıdır” denildi. 

KAÇAK BİNA GERGİNLİĞİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete