GÜNDEM

BELEDİYE’DEN ÖNEMLİ İSTEK

Kentin en eski mezarlığı olarak bilinen Site Mezarlığı, bakımsız kaldı. Site Mezarlığında yakını bulunan vatandaşlar, Batman Belediyesine “Site Mezarlığını da Asri Mezarlık gibi denetim ve himayenize alıp, bakımını yapın” çağrısını yaptı.

BELEDİYE’DEN ÖNEMLİ İSTEK
12-06-2017 20:09
Google News

MEZARLIKLAR,YABANİ OTLARDAN DOLAYIGÖRÜNMÜYOR

Özgürlük Bulvarı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arkasında bulunan Site Mezarlığı’nın bakımsız hali, tepkilere yol açtı. Boyu 1 metreye varan yabani otlar yüzünden mezarlıktaki kabirler, görünmez oldu. Ramazan Ayı boyunca Site Mezarlığına giden vatandaşlar, kurumuş otlar yüzünden yakınlarının mezarını bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. Ziyaretçiler, Asrî Mezarlığında yapılan hizmetlerin, Site Mezarlığında da yapılmasını istedi.

GÜVENLİK YOK, AĞAÇ YOK, BAKIM YOK…

Site Mezarlığının içler acısı hali karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirten bazı vatandaşlar “Böyle bakımsız bir mezarlık, hiçbir yerde yoktur. Batman Belediyesi, Asri Mezarlıkta sulama, güvenlik, ağaçlandırma ve bakım çalışmaları yapıyor, Burada tek bir görevli dahi yok. Dinimizce, bu tür yerler temiz tutulur, bakımlı olur. Yakınlarımızın mezarlarını, kurumuş otlardan dolayı bulamıyoruz. Belediyeden isteğimiz, Ramazan Bayramına kadar ciddi çalışmalar yapılsın, bayramda kabir ziyaretlerini gönül rahatlığı içinde yapmak istiyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete