GÜNDEM

BELEDİYE’DEN REKTÖRE YANIT;

Gazetemizde Cumartesi günü yayımlanan “Rektör’den sitem dolu mesaj” başlıklı habere, Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’dan yanıt geldi.

BELEDİYE’DEN REKTÖRE YANIT;
20-05-2019 01:23
Google News

 

İFTAR SOFRALARINDAN MUHTAÇLAR YARARLANAMIYOR

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, önceki Ramazan Ayında hem üniversitede hem Atatürk Parkı’nda ihtiyaç sahibi aileler ve üniversite öğrencileri için düzenlenen iftar yemeklerinin bu yıl düzenlenmeyişini eleştirdi, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarına sitem etti.

Rektör’e yanıt veren Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz “Daha evvel Ramazan Ayında düzenlenen etkinlikler ve kurulan iftar sofralarının israfa neden olduğu, amacına ulaşmadığı, mağduriyetlere yol açtığı, defalarca kamuoyunda dile getirildi. Saatlerce süren kuyruklar oluşurken, asıl ihtiyaç sahipleri bu imkânlardan yararlanamadı. İsrafın önüne geçmek ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak amacı ile bu sene iftar çadırı kurmak yerine, iftar yardım paketleri hazırlayıp muhtaçlara ulaştırıyoruz. Kimsenin rencide edilmemesi ilkesini temel aldık. Hiçbir zaman dini referansları siyasi amaçları için kullanmayacağız” dedi.

ÜNİVERSİTENİN GÖREVİ BİLİM ÜRETMEKTİR

Demir ve Korkmaz, açıklamanın devamında “Sayın Rektörün Belediyeye yönelik açıklama ve eleştirilerinin iyi niyetli yapıldığını umut ediyoruz. Üniversitelerin görevi bilim üretmektir. Bütün kurumlarımızın ve kurum yetkililerinin görev alanları ile ilgilenmesi, ülkemiz ve bölgemiz için daha yararlı olacaktır. Her kurum, hedeflerine ulaşma yolunda imkânlarını kullanırken, koşullarını değerlendirme hakkına sahiptir. Lakin bunu yaparken kutsal değerler referans gösterilerek veya vatandaşların hassasiyetleri üzerinden farklı hedeflere yönelmek doğru bir yaklaşım olamaz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete