GÜNDEM

BELEDİYE’DEN YANIT

Batman Belediyesi, HDP Milletvekili Necdet İpekyüz’ün kentteki su kesintilerine ilişkin meclise verdiği soru önergesine yönelik yaptığımız habere “belediyemiz hakkında hiçbir soruşturma açılmamıştır” ifadeleriyle yanıt verdi.

BELEDİYE’DEN YANIT
27-04-2020 21:06
Google News

 

BELEDİYE, CEVAP YAZISI GÖNDERDİ
HDP’li Vekil İpekyüz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı soru önergesinde kentteki su kesintilerini gündeme getirerek, Belediye hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu. İpekyüz’ün soru önergesine yönelik hazırladığımız “HDP’li Vekil sordu, belediye hakkında soruşturma…” başlıklı habere, Batman Belediyesi tarafından yanıt verildi.
ENERJİ KESİNTİSİNDEN DOLAYI SU POMPALARI ÇALIŞMADI
Belediyenin cevap yazısında “Su kesintisi ile ilgili olarak, “Mart ayının son günlerinden bu yana içme ve kullanma suyunun kesintisiz şekilde verilebilmesi için Belediyemiz aralıksız çalışmaktadır. Belediyemiz, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda yayınlanan Genelgelere uygun, Halk Sağlığını ön planda tutan bir anlayışla davranmakta olup oluşan su kesintisi Belediyemiz dışı etmenlerden kaynaklanmıştır. Bilindiği üzere ana su kuyularımızdan içme suyu depolarına pompalarla su iletilmekte, pompaları besleyen enerji Dicle EDAŞ tarafından sağlanmaktadır. 12–13 Nisan günleri su kuyularımızın bulunduğu bölge dahil olmak üzere kentin bir kısmında yaklaşık bir saat enerji kesilmiş, bu sürede kente su pompalamadığı için su kesintisinin yaşanmasına neden olmuştur. İlgili enerji tedarik şirketi ile görüşülerek enerjinin kuyu sahamıza verilmesi sağlanmış dolayısıyla şebekeye ivedilikle su verilmiştir. Yıllar önce enerji kesintisine önlem için alındığı söylenen 4 adet jeneratörün su temin sahasında bulunduğu tespit edilmiş ancak bu jeneratörler uygun kriterlerde seçilmediği için alındığı günden bu yana çalıştırılamamıştır. 21 Ocak 2020 tarihinde 2 milyon liraya Su kuyularına dev jeneratörler alındığı yönünde basınla bir haber paylaşılmış ise de jeneratör alınmadığı tespit edilmiştir. Belediyemiz, içme suyu ile ilgili gerekli eksiklikleri tespit ederek ivedilikle su kalitesi ve miktarını arttırmak üzere çalışmalara başlamıştır. Oluşabilecek enerji kesintilerinin önüne geçebilmek için atıl durumda bulunan 4 adet jeneratörün sisteme entegre edilecek, gerekli görüldüğü takdirde yeni jeneratörler alınarak sisteme dahil edilecektir. 
Aynı zamanda aşırı su tüketiminin olduğu bölgelerde yeni su kuyuları açılarak şebekeye su verilmesi çalışmalarına başlanmıştır. Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü olarak kente devamlı ve sağlıklı su sağlama konusunda 7 gün 24 saat çalışmalarımız devam etmekte olup, alınan tedbirlerle şu anda kentimizin hiçbir bölgesinde su kesintisi yaşanmamaktadır” ifadelerine yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete