GÜNDEM

BELEDİYE, DİKA’NIN DESTEĞİYLE YOKSULLUK HARİTASI HAZIRLAYACAK

Batman Belediyesi, DİKA’nın desteği ile hayata geçireceği “Batman Kent Yoksulluk Haritasının Çıkarılması ve Sürdürülebilir Yardımlaşma Modelinin Oluşturulması Projesi”nin tanıtımı için basın açıklaması yaptı.

BELEDİYE, DİKA’NIN DESTEĞİYLE YOKSULLUK HARİTASI HAZIRLAYACAK
14-04-2016 12:19
Google News

ÜNİVERSİTE VE VAKIF DA DESTEK VERECEK

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DİKA tarafından finanse edilen proje, Batman Üniversitesi, Yoksullarla Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Derneği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklığında yürütülecek. Proje kapsamında Batman’ın 42 mahallesinde 3 bin hane taraması yapılacak. Hane taramasında vatandaşların yaş, cinsiyet, gelir düzeyleri ortaya konulacak. Batman’da sosyal yardımlar konusunda koordinasyon sağlanarak kamu, yerel yönetim ve sivil toplum ortaklığı sağlanacak.

ANTEP VE ÇANAKKALE ÖRNEKLERİ YERİNDE İNCELENECEK

Projeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, TRC3 bölgesinde yer alan Mardin Büyükşehir, Siirt, Şırnak ve Batman Belediyeleri’nde toplantılar düzenlenecek. Sonuçlar, Batman Üniversitesi akademisyenleri tarafından kitap haline getirilecek. Çanakkale ve Gaziantep Belediyeleri’ne çalışma ziyareti gerçekleştirilerek örnekler yerinde görülecek. Sosyal yardımlarda kullanılmak üzere ortak bir bilgisayar programını sitemi kurulacak. Ayrıca Batman Belediyesinin sosyal politikalarının belirlenmesinde ve AB projelerinin hazırlanmasında kullanmak üzere veri tabanı oluşturulacak. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete