GÜNDEM

BELEDİYE ELEKTRİK ÜRETECEK

Batman Belediyesi, vahşi depolama alanının ıslah edilip çıkan metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üstlenici firma ile sözleşme imzaladı.

BELEDİYE ELEKTRİK ÜRETECEK
10-11-2019 18:27
Google News

 

Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’ndaki imza törenine Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Anahtar Enerji Çözümleri San. Tic. Ltd. Şti. adına Nevaf Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Mehmet Zeki Hedekoğlu, Ercan Astan, basın mensupları ve meclis üyeleri katıldı.
Batman Belediyesi Eş Başkanları, vahşi depolama alanının ıslahı ve yeni katı atık düzenli depolama alanının (Lot-1) yapımı, işletilmesi ve çıkan metan gazının kullanılarak elektrik enerjisi elde edilmesi işi için çalışmaların Ekim 2020’e kadar bitirileceğini belirtti.
İlk etapta 2 megavat gücünde elektrik üretilecek olan Batman Merkez Yolveren Köyü Mevkiinde bulunan Katı Atık Çöp sahasındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından 4,5 megavatlık ikinci etap için çalışmaların başlanılması hedefleniyor.
İmza töreninde konuşan Belediye Eş Başkanları: “Belediyenin elektrik enerjisi için Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ile olan bağımlılığını azaltacak projeleri geliştireceğiz. Bunun hemen akabinde şuanda 10 megavatlık güneş enerji sistemini kurmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda doğal gazdan da elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz. Katı atıklar servet niteliğindedir. Batman’ın serveti orada yanıyor heba oluyor. Aynı zamanda oradaki mera alanlarında her gün yangın durumu söz konusu. Batman’ın büyük bir sorununa köklü çözüm getirerek çevre sorununu ortadan kaldırarak aynı zamanda enerji ihtiyacına katkı sağlıyoruz. Batman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete