GÜNDEM

BELEDİYE İLE ÇAÇA, ÇOCUKLAR İÇİN ORTAKLAŞTI

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Çocuklar Aynı Çatının Altında Derneği’nin (ÇAÇA) ortaklığında 1 Nisan 2016’da başlatılan Çocuk Odaklı Toplum ve Hak Temelli Hizmet Modelinin Yaygınlaştırılması Projesi’nin eğitim çalışmalarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

BELEDİYE İLE ÇAÇA, ÇOCUKLAR İÇİN ORTAKLAŞTI
20-07-2016 20:44
Google News

Basın açıklamasına Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, ÇAÇA Derneği Başkanı Azize Laygara, Proje Saha Koordinatörü Fatma Altun, Eğitim Koordinatörü Taşkın Adıgüzel, Yönetim Kurulu Üyesi Sebahat Durmaz, Koordinatörler ve Sosyologlar katıldı.

150 ÇOCUK FAYDALANACAK

Musa Anter Halk Evinde konuşan Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar “Yönetim, kamu kurumları, meslek örgütleri ve üniversite öğrencilerinin toplum temelli çalışma kapasitelerini artırmak, ihtiyaç sahiplerinin mevcut sosyal hizmet ve kaynaklara erişim düzeyini arttırmak, ailelerin desteklenmesi ve güçlendirilmesine yönelik programları geliştirmek ve 7–12 yaş gurubu çocukların gelişimine olumlu katkı sağlamak amacıyla bu projeyi yürütüyoruz. Atölyelerde 7–12 yaş gurubu çocuklara yönelik, kendini ifade etme, yaratıcılıklarını güçlendirme ve şiddet eğilimlerini azaltmaya yönelik Sanat ve Çocuk Hakları Atölyeleri düzenlenirken, aile destek programı kapsamında 150 aileye yönelik erken çocukluk dönemi ve algısı, toplumsal cinsiyet ve pozitif iletişim, şiddetin çocuk üzerindeki etkileri konularında farkındalık yaratmak amacıyla hane ziyaretleri yapılmaktadır. Bu proje, çocuklara yönelik çalışmalardan oluşuyor. 12 aylık bir çalışmadan 150 çocuk ve aileleri faydalanacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete