GÜNDEM

Belediye işçi alımları neden online değil?

Dijital çağda yaşadığımız şu dönemde işçi alımları için kurumların önünde oluşan izdihamlar, utanç verici tabloya dönüşüyor.

Belediye işçi alımları neden online değil?
03-10-2023 16:54
03-10-2023 16:56
BATMAN
Google News

YAĞMURUN ALTINDA SAATLERCE SIRA BEKLEDİLER

Batman Belediyesi, 200 beden işçisi alımı için duyuru yaptı. Başvurular 2-6 Ekim tarihleri arasında kabul edileceği açıklandı. Adaylar, başvuruların ilk günü Belediye Ek Binası önünde saatlerce sıra bekledi. Yağmura rağmen evraklarını teslim etmek için saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, işsizliğin ulaştığı boyutları bir kez daha gözler önüne serdi. Fotokopi ofisleri ile Belediye Ek Binası arasında defalarca mekik dokuyan vatandaşlar rencide edilirken, başvuru ofisindeki personele de iş yükü oluşturuldu.

BAŞVURULAR ONLİNE MÜRACAATLA ALINABİLİR

Dijital çağda yaşadığımız ve tüm evraklara tek tuşla ulaştığımız şu günlerde kurum ve kuruluşlara personel alımlarının halen evrak teslimi ile yapılıyor olması, olumsuz görüntüler oluşturuyor. Belediye web sitesinde açılacak başvuru sayfasında müracaatları online almak yerine evrak teslimi ile müracaatların kabul edilmesi, işsiz vatandaşları rencide ederken, belediye personellerine de ek iş yükü oluşturuyor. İşçi alımlarında 29 yaş kriterinin uygulanması da işsiz vatandaşların tepkisine yo açıyor. Vatandaşlar, yaş kriterinin 40’lara çekilmesini istiyor. (Gülsüm Erdem)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete