GÜNDEM

BELEDİYE, “KAÇAK BİNA” DİYE YIKIYORDU

Batman Belediyesinin, kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı bina için İdare Mahkemesi, yıkımı durdurma kararı verdi. Belediye, kamuoyuna konuyla ilgili bilgi verdi.

BELEDİYE, “KAÇAK BİNA” DİYE YIKIYORDU
17-08-2018 20:06
Google News

 

YIKIM İŞLEMİ İÇİN ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Yapılan açıklamada “Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı No:421 adresinde bulunan E Blok üzerindeki binada kaçak yapılan 2 katın bugün yapacağımız yıkım işlemi, şimdilik savunmamızı vermek ve yıkım işlemine dayanak belgeleri sunmak üzere, Batman İdare Mahkemesinin yürütmenin durdurulması kararıyla durdurulmuştur. Mahkemeye gerekli savunma ve belgeler sunulmuş olup, adli süreç devam etmektedir. Adli sürece bağlı olarak yıkım işlemi gerçekleştirilecektir” denildi.

KAÇAK YAPILARA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Açıklamanın devamında “31.12.2017 tarihinden sonra yapılıp,  imar barışı kapsamına girmeyen kaçak yapıların Belediyemizce yıkımına istisnasız devam edilecektir. Ayrıca bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapılacaktır. Bilindiği gibi kaçak yapı yapana 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmektedir. Belediye olarak, şehrimizde imar kirliliğine, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecektir” denildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete