TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Belediye Kadın Yaşam Merkezinin açılışını yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınlar mutluysa çocukların da mutlu, çocuklar mutluysa ailelerin de mutlu olduğunu belirterek, "Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye diyerek bu yola koyulduk." dedi.

Belediye Kadın Yaşam Merkezinin açılışını yaptı
08-12-2023 08:57
07-12-2023 20:58
Google News

Bakan Göktaş, Şırnak'taki temasları kapsamında "Belediye Kadın Yaşam Merkezi-Bilgi Evi-Kütüphane, Kadın Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi"nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Göktaş, şehrin merkezindeki bu güzide eserlerin kadınların hem ekonomik ve sosyal hayata katılacakları hem de çocuklarıyla zaman geçirebilecekleri bir yer olduğunu söyledi.

Merkezin aynı zamanda gençlerin bilgievi olarak kullanabilecekleri yer de olduğunu ifade eden Göktaş, bu güzide eserleri kente kazandırmanın çok kıymetli ve anlamlı olduğunu belirtti.

- "Kadınların bilgi ve deneyimlerini kullanmadan ilerlememiz mümkün değil"

Göktaş, "Kadınlar mutluysa çocuklar mutlu, çocuklar mutluysa aileler mutlu. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye diyerek bu yola koyulduk. Bu güzel eserleri Şırnaklı kadınlarımıza, çocuklarımıza, ailelerimize kazandırarak gerçekten en hayırlı hizmeti sunmuş olduğumuzu bir kere daha görmüş olduk. Kadınların bilgi ve deneyimlerini kullanmadan sosyal kalkınmada ilerlememiz gerçekten mümkün değil. Kadınların her alanda değer yaratabilmeleri için tüm koşulları hazırlamalıyız. Aile ve toplumun yaşam kalitesini artırarak ekonomimizi güçlendirebilmek için kadınların potansiyelini tam anlamıyla kullanmamız lazım. İşte bu güzel ve güzide eser bunun için bir imkan." diye konuştu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete