GÜNDEM

BELEDİYE, KADINLAR İÇİN MERKEZ AÇIYOR

Batman Belediyesine bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Kadın İş Geliştirme Merkezi çalışmalarında sona gelindi.

BELEDİYE, KADINLAR İÇİN MERKEZ AÇIYOR
18-06-2021 13:50
BATMAN
Google News

 

KADINLAR BU MERKEZDE ÜRÜN SATABİLECEK

Vali Hulusi Şahin, yakın zamanda hizmete girecek olan Kadın İş Geliştirme Merkezinde faaliyet gösterecek kadın girişimciler ile bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Yörük ve Ali Osman Bilgili, Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Metin Gürbüz, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç,  Batman Engelliler İstihdam Derneği Üyesi Vedat Çoban ve kadın girişimciler katıldı.

KADINLARIN İŞ HAYATINA KATILMALARI DESTEKLENECEK

Toplantıda, atölyeleri kurulum aşamasında olan kadın girişimcilere gereken tüm desteği vereceklerini belirten Vali Şahin,  kadınların sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımlarının sağlanmasında bu tür girişimlerin çok önemli olduğunun altını çizdi. Toplantıda hem işletmelerin ilk yıllarında yaşayabilecekleri sıkıntıların önüne geçilmesi, hem de iş tedariki ve imal edilen ürünlerin satışı ile ilgili pazar bulunması konusunda kadın girişimcilere gerekli desteğin verileceği ve ayrıca kurulacak kadın kooperatifleri ve iş geliştirme merkezi girişimcileri arasında da bir iş zinciri oluşturularak birlikte hareket etmelerinin sağlanacağı belirtildi.

ATÖLYELER OLACAK

Tamamı kadın girişimcilerden oluşacak iş merkezinde; 4 tekstil atölyesi, 1 ayakkabı imalatı atölyesi, 1 halı-kilim dokuma atölyesi ve 1 tarım atölyesinin faaliyet göstereceği belirtilerek bu işletmelerde çalışacak personellerin de yüzde 60’ından fazlasının kadın ya da engelli olacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete