GÜNDEM

BELEDİYE, KALDIRIM İŞGALİNE SON VERMEDE KARARLI

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Meclis Salonunda esnafla buluştu, kaldırım işgali konusunda son uyarıların yapıldığını belirterek, bundan böyle idari para cezası uygulayacaklarını hatırlattı.

BELEDİYE, KALDIRIM İŞGALİNE SON VERMEDE KARARLI
07-02-2018 00:07
Google News

İKAZLARA ALDIRIŞ EDİLMİYOR

Esnafı uyaran Aksoy “Kentimizin önemli meselelerinden biri de yaya trafiğini aksatan, görsel kirliliği arttıran kaldırım işgali sorunu. Biz sadece park yaparak, yol yaparak değil, bu sorunlara eğilerek vatandaşlarımıza daha iyi bir kent oluşturmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ki ikazlarımıza rağmen esnafımız bir takım alışkanlıklarını terk etmiyor” dedi.

“BİZ ARTIK BİR KASABA DEĞİLİZ”

Batman’ın, kasaba görüntüsünden kurtulması gerektiğini belirten Aksoy “Biz artık bir kasaba değiliz, bir köy hiç değiliz. Dolayısıyla artık kentli gibi yaşamak zorundayız. Dolayısıyla kaldırım işgali sorununu kalıcı olarak çözmek niyetindeyiz. Sosyal medyada her gün onlarca şikâyet geliyor. İnsanlara ceza yazmak bizim de hoşumuza gitmiyor. Esnafımız, kendi yağında kavrulmaya çalışıyor. Cezalardan alacağımız paraya, belediyemizin mali olarak ihtiyacı da yok. Bugüne kadar 245 tane tespit tutanağı tutmuşuz, 245 defa uyarmışız ancak uyarılar dikkate alınmıyor” dedi.

“ESNAF ARKADAŞLARIMIZA SON UYARIM”

Aksoy, esnafı son kez uyardığını belirterek “Cezaları, mevzuatın izin verdiği ölçüde, en ağır şekilde uygulayacağız. Eğer mevzuat, dükkân kapatmaya kadar bize yetki veriyorsa, onu da uygulayacağız. Bundan sonra uyarı yapmayacağız. Bu iş için kurduğumuz özel ekiple sadece Turgut Özal Bulvarını değil, şehrin tamamını denetleyeceğiz. Zabıta Müdürümüze talimat verdim, 4 seyyar ekip kurduk. Telefon ihbarları, anında değerlendirecek. Kaldırım işgali var ise 3 dakika içerisinde zabıta, intikal edecek” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete