GÜNDEM

BELEDİYE, SOSYAL YARDIM VE FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

BELEDİYE, SOSYAL YARDIM VE FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI
20-06-2016 21:31
Google News

2016 yılının ilk 6 ayında yürütülen çalışmalara ilişkin faaliyet raporunu açıklayan Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar “Belediyecilik sadece yol kanalizasyon ya da park bahçe ile bütünleşmiş bir yönetim biçimi değil. Belediyelerin asıl işlevi, sosyal Belediyecilik adına işlevli hale gelebilmeleridir” dedi.

“SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK”

Savaş mağdurları için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Eş Başkan Vekili Kaytar “2014 yılından itibaren kentimize gelen ve Beşiri Uğurca Köyü’nde kurduğumuz çadır kente yerleştirilen savaş mağdurlarının gıda ihtiyaçlarını karşılamak için 01.01.2016’de 3. Gıda Alımı İhalesini yaptık. Ayrıca eğitim, sağlık, ısınma ve giyim ihtiyaçlarını da karşıladık. 2016’nın Nisan ayında çadır kentte kalan son 80 kişinin de Diyarbakır çadır kente gönderilmesi ile birlikte, 2 yıldır üstlendiğimiz sorumluluğu tamamladık” dedi.

“BATMAN’I SPOR KENTE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

2016 yılında Batman Belediyesi ile 1955 Batman Belediye Spor Kulübü arasındaki protokolü yenilediklerini hatırlatan Kaytar “Bu protokolle mahalleler arası spor şenliği, ilkokullar arası futbol turnuvası, 19 Mayıs Haftası spor etkinlikleri, birimler arası tavla, bowling, satranç turnuvaları, Yaz Spor Etkinlikleri, halı saha futbol turnuvası, BESYO ve Spor Liseleri’ne hazırlık kursları düzenledik. Bu yıl da BESYO kursları için gerekli olan malzeme, materyal ve giysileri temin ederek 20 Şubatta kursları başlattık” dedi. Her yıl ortalama 1.500 öğrencinin başvurduğu Yaz Spor Okulları’nda futbol, basketbol, voleybol, yüzme ve masa tenisi kurslarının devam ettiğini belirten Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, hedeflerinin Batman’ı spor kentine dönüştürmek olduğunu açıkladı.

“ÜNİVERSİTEYE GİDEMEYEN 54 ÖĞRENCİYE DESTEK VERDİK”

Belediye bünyesinde faaliyet yürüten Batman Belediyesi Okuma Salonuna TEOG sınavlarına hazırlık amacıyla kayıt yaptıran 240 ortaöğretim öğrencisine kaynak set yardımının dağıtıldığını belirten Kaytar “TEOG öncesi moral depolamaları için 240 öğrencimizi pikniğe götürdük. İmkânsızlıktan ötürü üniversiteye kayıt yaptıramayan 54 öğrencimize nakdi yardım yaptık.

“6 AYDA 152 AİLEYE YARDIM YAPTIK”

Engelliler Haftasında, engelli derneklerini ziyaret ederek dayanışma mesajı verdiklerini, ev ziyaretlerinde ise ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri dağıttıklarını dile getiren Kaytar “Yoksulluk oranının yüksek olduğu ilimizde, ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardım başvurusu yapılmaktadır. Müracaat sahiplerinin evleri meslek elemanları ve sosyologlarımızca incelendikten sonra Yoksullukla Mücadele Komisyonunda yardımın miktarına karar verilmektedir. 2016’nın ilk 6 ayında 152 kişiye maddi destekte bulunduk. Bunun yanı sıra amatör spor kulüpleri, engelli dernekleri gibi kuruluşlara da destek sunulmuştur” dedi.  (Yusuf Kavak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete