GÜNDEM

BELEDİYE, SU KESİNTİLERİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olarak kentimizdeki içme suyu şebekesinin bakım ve onarımını 300’den fazla personel ve 83 iş makinesi ile birlikte 7/24 çalışmalarına devam ediyor.

BELEDİYE, SU KESİNTİLERİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI
13-06-2021 20:06
BATMAN
Google News

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kentte zaman zaman meydana gelen su kesintilerine ilişkin açıklama yaptı.
20 BİN METREKÜPLÜK SU DEPOSU YAPIYORUZ
Açıklamada “Kentimizdeki içme suyu şebekesinin bakım ve onarımını 300’den fazla personel ve 83 iş makinesi ile birlikte 7/24 çalışmalarına devam ediyor.  Kuyu sahası ve içme suyu şebekemizde arızamız bulunmamakta olup yaz aylarında kesinti yaşanmaması için yüksek hassasiyet göstermekteyiz. Nitekim, çok kısa bir süre sonra tamamlayacağımız 20 Bin metreküplük Çamlıtepe-2 su depomuz ile şehirdeki mevcut su deposu kapasitesini yaklaşık iki katına çıkaracak ve özellikle yaz aylarındaki su kesintilerinin önüne geçmiş olacağız. 
şebekesi yaklaşık 40 yaşında olan Bahçelievler, Şafak, Sağlık, Karşıyaka ve Aydınlıkevler mahallelerindeki kanalizasyon, içme suyu ve yağmursuyu altyapı yenileme çalışmaları ve ayrıca Enerji, Telekominikasyon ve Doğalgaz çalışmalarının da mahallelerdeki altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle hatların istem dışı çakışmalarından dolayı arızalar meydana gelmektedir” denildi.
ASBESTLİ SU BORULARINI YENİLİYORUZ
Çalışmalar sırasında oluşan arızalara tüm ekiplerle müdahale edildiği belirtilen açıklamada “Su kesinti süresi en aza indirilmektedir. Bu süre içinde su depoları olmayan vatandaşlarımız, su kesintilerine maruz kalmaktadır. Müdürlüğümüz dahil olmak üzere tüm kurumlar tarafından yapılan altyapı çalışmaları daha konforlu ve kesintisiz hizmetlerin sunulması için yapılmaktadır. Yenileme çalışmalarındaki amacımız, kanalizasyon ve yağmursuyu boru hatlarını birbirinden ayırarak yenilemek, yıllardır asbestli borulardan su içen siz değerli vatandaşlarımızın bu kanserojen borulardan kurtularak, sağlıklı ve kesintisiz bir içme suyuna kavuşmasıdır"  ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete