SİYASET

“Belediyecilik, sürekli hizmet isteyen bir alan”

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, gazetemizi ziyaretinde, Belediyecilik çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Belediyecilik, sürekli hizmet isteyen bir alan”
25-07-2018 22:52
Google News

 

“BELEDİYECİLİK, SÜREKLİ HİZMET İSTEYEN BİR ALAN”

Belediyeciliğin, geniş ve sürekli hizmet isteyen bir alan olduğunu belirten Şahin “Tamam, biz bunu yaptık, hadi oturalım diyemezsiniz. Kültür- Sanat faaliyetleri de böyledir, eğitim de böyledir” dedi.

“YEŞİL ALANLARA İHTİYAÇ VAR”

Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy’un, yeşil alanlar konusundaki hassasiyetini anlatan Şahin “Başkanımızın talimatıdır, yeşil alanlara 1 cm bile betonlaşma yapılmayacak. Bu şehrin yeşil alana çok ihtiyacı var. Tüm parklarımız dolup taşıyor. Yeni yerlere ihtiyacımız var” dedi.

“YAYA GEÇİŞLERİ, TRAFİK KOMİSYONU’NUN SORUMLULUK ALANI”

Turgut Özal Bulvarı üzerinde yaya geçişlerinin yetersiz olduğu sorusuna yanıt veren Şahin “Orta refüjlerde ki yaya geçiş noktalarında belediyenin tek başına inisiyatif alma şansı yok. Bu yaya geçiş noktalarına İl Trafik Komisyonu karar veriyor. İlgili kurumun komisyon kararı olmadan belediye, bir geçiş güzergâhı açarsa ve her hangi bir olumsuzluk olursa, bundan belediye sorumlu olur. Ben Başkan Yardımcısı olarak İl Trafik Komisyonu’nda Batman Park AVM güzergâhında düzenleme yapılması için 2 ay boyunca dil döktüm. Şöyle bir şeyler yapılabilir. Geçiş mesafelerinin ölçüsü alınarak bu mesafeler düşürülebilir. Yaşlısı, engellisi var, bunlara yönelik düzenlemeler yapılabilir” dedi. (Yusuf Kavak)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete