GÜNDEM

“BELEDİYEDE BORÇ, EŞİĞE KADAR ULAŞMIŞ”

İçişleri Bakanlığı tarafından Batman Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Hulusi Şahin, basın karşısında ilk açıklamasını yaptı.

“BELEDİYEDE BORÇ, EŞİĞE KADAR ULAŞMIŞ”
24-03-2020 20:16
Google News

 

BORÇ, EŞİĞE KADAR ULAŞMIŞ

Vali Hulusi Şahin “İçişleri Bakanlığınca Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan 3 ayrı dosyadan yürütülen soruşturma ve gözaltılar nedeniyle Anayasa ve Belediye Kanunu’nun verdiği yetkiyi kullanarak Belediye Başkanı Mehmet Demir görevden uzaklaştırıldı. Yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildim. Görevim süresince belediyemizde güzel hizmetler yapmaya çalışacağız. Belediyenin çok önemli sorunları olduğunu biliyorduk. Bunları çözmeye çalışacağız. Maliye tablosuna baktığımızda, vadesi gelmiş 60 milyon, piyasaya da 30 milyon olmak üzere 90 milyon TL borç, eşiğe dayanmış. Binaya afişlerle asıyorlardı ama kendilerinin 1 yılda bıraktıkları tablo çok daha kötü. Fakat biz geçmişe eğil, geleceğe bakacağız. Şehre katkı sağlamak, çöp, arıtma, yetersiz yeşil alan ve imar gibi sorunları çözebilmek için elimizden geleni yapacağız. Hepimizin işi gücü var. Makam ve mevki hevesimiz yok. Mesaimizin üzerine binen büyük bir mesai ve yükle karşı karşıyayız. Şehrimizi seviyoruz. Vatandaşlarımıza güzel hizmetler yapmak istiyoruz” dedi.

BİRİM MÜDÜRLERİ DEĞİŞECEK, PERSONELE DOKUNULMAYACAK

Vali ve Belediye BAŞKAN Vekili Hulusi Şahin, Belediyenin birimlerinde müdür değişiklikleri olacağı ancak işçilere dokunulmayacağını belirterek “Birim Müdürlerimizde elbette kendi ekibimizi oluşturacağız. Çoğunluğu Belediye içinden olmak üzere, dışarıdan da alım yapabiliriz. Ancak işçilerin ekmeğiyle oynamayacağız. Görevden uzaklaştırılan yönetim bu hataya düştü ama biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız” dedi.

120 TEMİZLİK İŞÇİSİYLE İLGİLİ SORU, BİZDEN KAYNAKLANMIYORDU

Belediye Başkan Vekili Şahin, İŞKUR tarafından kura ile alımı yapılmasına rağmen belediyede göreve başlatılmayan 120 temizlik işçisiyle ilgili “Batman Belediyesi, bu işçileri bizim onayımız olmadığı için göreve başlatmadığını açıklamıştı ancak böyle bir şey yok. Biz zaten komisyon kurulumuzda bu kararı aldık. Bir hak gaspı varsa onu telafi ederiz” dedi.

BAŞKAN YARDIMCILARI BELLİ OLDU

Görevlendirme yapılan Batman Belediyesinde Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Eski Belediye Başkanı Adnan Yörük ve İl Defterdarı Ali Osman Bilgili, Belediye Başkan Yardımcıları olarak atandı.

SALGINLA MÜCADELEMİZE BELEDİYE DE DESTEK VERECEK

Başkan Vekili Şahin, Belediyede yapılan görevlendirme ile birlikte valiliğin çalışmalarına belediyenin de destek vereceğini belirterek “En yakın gündemimiz, virüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Belediyemizin imkânlarını da bu anlamda iyi şekilde kullanacağız. Valiliğimizin yürüttüğü çalışmalara belediyemiz de destek olacak. Gerek şehrin temizliği gerek vatandaşa bu hususta verilecek hizmetler var. Ayrıca valiliğimizin, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için yürüttüğü Vefa Sosyal Destek Grubuna belediyemiz de dâhil olacak. Böylece hepimizin hayal ettiği, bir şehirde bütün kurumların koordinasyon içinde çalışması ilkesi inşallah kısa sürede gerçekleşmiş olacak. Şeffaf olacağız. Ne yapıyorsak bunu söyleyeceğiz. Hiçbir suretle mali yönden disiplini kaçırmayacağız” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete