GÜNDEM

BELEDİYEDE EVRAK AKIŞI HIZLANIYOR

Batman Belediyesi, teknolojik yatırım ve hizmetlerine 2 yeni projeyi ekleyerek Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve Dijital İmza Uygulamalarını başlattı.

BELEDİYEDE EVRAK AKIŞI HIZLANIYOR
15-02-2017 19:38
Google News

EBYS’nin Avantaj ve Kazanımlarına ilişkin verilen bilgide “EBYS uygulaması ile yazışmaları doğru kişiye ve en kısa yoldan ulaştırılabilecek. Birimler 7 gün 24 saat evrak alıp gönderebilecek, belgelerin dolaşımı esnasında durumları takip edilebilecek, belgeler hızlı bir biçimde dosyalanarak arşivlenebilecek, yetki seviyelerine göre çeşitli arama kriterleri ile belgelere tek tuşla ulaşılabilecek, aynı belgeye birden fazla noktadan aynı anda erişim imkânı sağlanabilecek, belgelerin birden fazla noktaya aynı anda tek tuşla dağıtımı yapılabilecek, zaman tasarrufu sağlayacak” denildi.

DİJİTAL İMZA SÜRECİ BAŞLADI

Dijital imzanın, veri akışı sırasında bilgilerin içeriğini koruyacağı bir başka kişinin eline geçmesini ya da değiştirilmesini engelleyeceği belirtilen açıklamada “Bilginin sadece alıcıya gittiğini ve sadece alıcı tarafından okunacağını ortaya koyacak. Dijital imza, veriyi gönderenin ve alanın kim olduğunun kanıtlanmasına da imkân tanıyacak” belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete