GÜNDEM

BELEDİYEDE KADINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ARTACAK

Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, Belediye Kadın Meclis Üyeleri ve Belediye Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanları ile birlikte SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Eş Başkan Gülistan Akel, önümüzdeki süreçte kentte izleyecekleri kadın politikası konusunda kadınlarla görüş alışverişinde bulundu.

BELEDİYEDE KADINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ARTACAK
29-07-2015 20:58
Google News

Yaşamın kendisini dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Eş Başkan Akel “Kadına yönelik şiddetle mücadele eden kurumlarımız var ama tek başına yeterli olmuyor. Şiddete maruz kalan kadınlar aynı zaman da psikolojik problemler de yaşıyor. Çalışmalarımız elbette var, ama bu çalışmalarımız projeler üzerinden geliyor. Belki bu çalışmaları hayata geçirirken kadın işletmeci ve sosyolog üzerinden yaklaştık, yani biraz daha şiddetle mücadele alanı ve projeler alanından yaklaştık. Ama yarın öbür gün gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, mimarlık, inşaat mühendislikleri gibi çeşitli nitelikli elemanlardan oluşacak daha farklı branşlara ihtiyacımız olacak” dedi.

YAŞAMI DEĞİŞTİRİP DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Belediyelerin diğer resmi kurumlardan farklı olarak çalışanlarının vicdanını ve yüreğini ortaya koyarak çalıştığını ve o şekilde çalışması gerektiğini söyleyen Akel “Kurumların ve özellikle de kadın kurumların çalışmaları çok önemli. Çünkü yerel yönetimler yeni yaşamı inşa etme alanları olarak tanımlanıyor. Yaşama en fazla değinen biz kadınlar olduğumuza göre bu kurumlarda ne yapabilirsek yaşamı o kadar değiştirip dönüştüreceğiz. Bu da bizim motivasyonumuza, inancımıza ve enerjimize bağlı” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete