GÜNDEM

BELEDİYEDE KAYYUM NÖBETİ

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan Belediyelerine kayyum atandığına yönelik yayılan iddialardan sonra gözler, Batman Belediyesine çevrildi.

BELEDİYEDE KAYYUM NÖBETİ
09-09-2016 01:35
Google News

 Gergin saatlerin yaşandığı Batman’da DBP ve HDP’liler Belediye binasında nöbet tutarken, güvenlik güçleri ise Belediye binasının çevresinde panzer ve TOMA’larla bekleyişini sürdürüyor.

KAYYUMA KARŞI NÖBET TUTTULAR

Silvan ve Sur Belediyelerine kayyum atandığına yönelik yayılan iddialar, Batman’da gergin saatlerin yaşanmasına neden oldu. Kayyum atanacak illerin listesinde yer alan Batman’da, HDP ve DBP’li Yöneticiler Akyürek Mahallesi’nde bulun Belediye Hizmet Binasına gelerek kayyuma karşı nöbet tutmaya başladı. Şu anda da devam eden nöbet eylemine, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Belediye Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, DBP ve HDP İl Yöneticileri katıldı. Kayyum uygulamasına izin vermeyeceklerini söyleyen Eş Başkanlar Özdemir ve Akel, uygulamanın antidemokratik olduğunu savundu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ, PANZER VE TOMA’LARLA BEKLEDİ

Belediye Yöneticileri ve Partililer, Belediye binasındaki nöbet eylemine devam ederken, güvenlik güçleri ise Belediye Hizmet Binasının çevresin, zırhlı araç ve TOMA’larla abluka altına alarak bekleyişini sürdürüyor.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete