GÜNDEM

BELEDİYEDE NELER OLUYOR?

Batman, harekeli bir güne uyandı. Sabahın 06.30’unda Batman Belediyesi Hizmet Binası, zırhlı araçlarla kuşatıldı. Ekipler, belediye binasını polis barikatları ve panzerlerle abluka altına aldı, giriş-çıkışlar kapatıldı. Sokak başlarında da polis araçları ile nöbet tutuldu, araçların geçişi önlendi.

BELEDİYEDE NELER OLUYOR?
23-03-2020 18:49
Google News

 

POLİS 10 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI
Belediye meclis üyeleri ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da aralarında bulunduğu bir gurup, Batman Belediyesine yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, çıkan arbedede 10 kişiyi gözaltına aldı. 

EMNİYET MÜDÜRÜ VE ALBAY, BELEDİYEYE GİRDİ
Güvenlik güçlerinin Belediye Hizmet Binası’nı abluka altına almasından sonra Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Belediye Hizmet Binasına girdi. Belediye Binasında dosyaların soruşturulduğuna dönük bilgi yayıldı.

BELEDİYE BAŞKANI, EVİNDE GÖZALTINA ALINDI
Belediyede hareketli dakikalar yaşanırken, Belediye Eş Başkanlarının evlerine de polis tarafından baskın düzenlendi. Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Belediye Başkan Yardımcıları, eşzamanlı baskınla evlerinde gözaltına alındı. Kayyum ya da soruşturma iddialarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İLK AÇIKLAMA TWİTTER’DEN
Yaşananlara ilişkin ilk açıklamasını twitter hesabından yapan Batman Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir “Batman halkı için daha yapacağımız çok şey vardı. Bugün de Batman Belediyemiz karakola çevrildi. Mücadele etmekten ve hizmet etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete