HALKIN SESİ

BELEDİYEDEN BEKLENTİNİZ NEDİR?

Bu hafta Halkın Sesi Köşemizde Batman belediyesinin hizmet ve projelerini masaya yatırdık. Esnaf ve vatandaşlarımıza “belediyeden bekletiniz nedir?” sorusunu yönelttik.

BELEDİYEDEN BEKLENTİNİZ NEDİR?
02-05-2017 12:51
Google News

10 Eylül 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararnamesiyle (KHK) Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Belediye Başkanı ve Yönetiminin hizmet politikası merek konusu olmuştu. Aradan gecen 8 aylık hizmet süresini, Sonsöz Gazetesi olarak vatandaşlarımıza sorduk. Bakın Batmanlılar belediye hizmetleri konusunda ne düşünüyor?

KENTİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ”

Belediyenin yürüttüğü temizlik kampanyasının, kentin çehresini değiştirdiğini savunan Vatandaşlardan Sercan Öztürk (27)Daha önceki yönetimlerde temizlik konusunda bu kadar duyarlılık görmemiştik. Batman en işlek sokaklarında çöp yığını olduğu günleri çok iyi hatırlıyoruz. Çok kısa zamanda belediyenin yaptığı temizlik kampanyalarıyla bırakın işlek caddeleri, en uç sokaklarda dahi temizlik ekipleri çalışmaya başladı. Kentin çehresi, temizlik çalışmalarıyla değişti. Belediyenin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz, daha kaliteli hizmetlerin yapılacağından endişem yok” dedi.

“BETON BARİYERLER KALDIRILSIN”

Belediye Binasının önünü konulan beton bariyerlerin kaldırılmasını isteyen vatandaşlardan Kenan Mutlu (45) “Belediye Başkanımızın aşırı derecede korunması kentin imajı konusunda bir eksiklik olarak görüyorum. Belediye Başkanın halkın içinde rahatça dolaşmasına engel olacak pek bir şeyin olmadığına inanıyorum. Çünkü Batmanlılar Belediye Başkanımızı oldukça iyi benimsedi. Bir de Belediye önüne konulan beton bariyerler, hem trafiği aksatıyor hem de belediyeye kötü bir izlenim bırakmasına neden oluyor. En kısa samanda beton bariyerlerinin kalkması gerektiğini düşünüyorum. Belediyenin uyguladığı hizmet politikası hakkında konuşursak, kısa sürede yapılan bazı hizmetler vatandaşlarda oldukça iyi bir izlenim bırakmasına yetti. Umarım bu hep böyle devam eder ve Belediyecilik anlamında kentimiz layık olduğu güzel hizmetleri görür” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME AĞIRLIK VERİLMELİ”

Kentsel dönüşüm için zaman kaybetmeden çalışmalara başlanılmasını isteyen Salih Çakır (42) isimli vatandaş ise “Kentimizin en önemli sorunlarının başında kentsel dönüşüm sorunu yer alıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de kentsel dönüşüm konusunda geç kalınmıştır. Batman’da eğer kentsel dönüşüme ağırlık verilirse kent oldukça gelişecektir. Tabi kentsel dönüşüm bir yılda yapılacak bir çalışma değildir. Uzun yıllar süre bilecek çalışmalarla kentsel dönüşüm hayata geçirilir. Belediyemizden bu konu hakkında bir girişim bir adım atılmasını bekliyoruz. Belediyenin Kayyumla birlikte uyguladığı hizmetler ise başarılı buluyorum. Belediyenin kentsel dönüşüm konusunda atacağı adımla daha da hizmetler taçlanacak diye düşünüyorum” dedi.

ARKA MAHALLELER HİZMET BEKLİYOR”

Kentin arka mahallerine de hizmet sunulmasını isteyen Hasan Yıldırım (61)Batman, kayyumla birlikte hizmeti gördü. Ama verilen hizmetler yeterli? Benim düşünceme göre yetersiz. Çünkü Belediye, arka mahallelere pek uğramıyor. Kentin varoş yerleri diye tabir ettiğimiz mahallerde halen hizmet bekleyen vatandaşların olduğunu unutmamak gerek. Bu eleştiriyi yaparken belediyenin hizmet etmediği düşüncesi ortaya çıkmasın. Belediye çalışıyor ama arka mahallerin de ihmal edilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“DEMİR YOLUNA ÇÖZÜM BULUNMALI”

Demir yolunun kent merkezinden çıkarılması gerektiğini düşünen Vatandaşlardan Yakup Savlı (26) “Merkezden gecen demir yolu, kentin boynuna takılan bir tasmayı andırıyor. Demir yolunun kent merkezinde bulunması, kentin gelişmesine de engel oluyor. Demir yolunun şehrin içinden çıkması halinde, boş bir alan ortaya çıkacak. Belediye ve Valilik bu konuda ortaklaşmalıdır. 8 Aralık’tan bu yana kayyumla birlikte çalışmaların iyi olduğunu düşünüyorum. Bu duruma siyasi değil, hizmet olarak bakmamız gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete