GÜNDEM

BELEDİYEDEN HASTANE İDDİALARINA YANIT!

Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, kentte yapılması planlanan 200 yataklı devlet hastanesinin, Batman Belediyesi tarafından engellendiği yönündeki iddiaları yalanladı.

BELEDİYEDEN HASTANE İDDİALARINA YANIT!
29-07-2016 22:04
Google News

“HASTANENİN DEĞİL, YER SEÇİMİNİN HATALI OLDUĞUNU BELİRTTİK”

Eş Başkan Kaytar, halkın taleplerine göre hareket ettiklerini belirterek “200 Yataklı Devlet Hastanesinin alanıyla ilgili bir takım sorunlar yaşadık. Biz, yapılacak olan hastanenin değil yer seçiminin hatalı olduğunu belirttik. Yaptığımız araştırmalar da gösteriyor ki buradaki alan gelecekte bir takım sorunlara ve kentin gelişimine engel olacaktır. Ancak bu durum bazı odaklarca halka yanlış aksettirildi. Belediyenin hastaneye karşı olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

“İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ, KABUL EDİLDİ”

Kaytar, açıklamasının devamında “Halkımızın da dâhil olduğu tartışma süreçlerinde, özellikle anılan bölgede yaşayan halkımız tarafından, burada hastane yapılmasına izin vermemiz konusunda çok ciddi talepler bizlerle paylaşılmıştır. Halkımızdan gelen yoğun talepler, tarafımızdan bir daha değerlendirilmiş, bu değerlendirme sonucunda, teknik ve bilimsel anlamda, şehircilik namına barındırdığı bütün risklere rağmen halkımızın talebini dikkate almamız gerektiği yönünde bir sonuca ulaşılmıştır. Bu sıkıntılara dair görüşümüz değişmemekle birlikte halkımızın kendi Belediyesinden talebi ve beklentisine karşılık olarak, imar plan değişiklik talebinin kabul edilmesine karar vermiş bulunmaktayız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete