GÜNDEM

BELEDİYEDEN “HAYIRLI” HİZMET

Batman Belediyesi başlattığı yeni bir uygulama ile kentteki tüm taziyelere katılacak.

BELEDİYEDEN “HAYIRLI” HİZMET
30-11-2016 23:30
Google News

Belediye yönetimi tarafından başlatılan uygulama ile kurulan taziye çadırları ziyaret edilecek.

Yönetim tarafından alınan karar kapsamında, kentte kurulacak olan taziye çadırları ziyaret edilecek ve bir günlük taziye yemekleri karşılanacak Bölgede yaygın olan taziye kültürünün önemi göz önünde bulundurularak başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından da beğenilen bir karar oldu.

TAZİYELERE BELEDİYE YÖNETİMİ KATILIM SAĞLAYACAK

Kanun Hükmündeki Kararname ile Belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından kentte birçok alanda yapılan çalışmalar hız kazanırken, yönetim bölgenin kültürüne önem veriyor. Alınan karar ile taziyesi olan kişiler arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın taziyelerine katılım sağlanacak. Alınan karara göre, bundan böyle Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve Başkan Yardımcıları olmak üzere Belediye Yöneticileri, yakınlarını kaybeden ailelere ziyarette bulunarak, acılarını paylaşacak. Kentin hangi semtinde olursa olsun taziye ziyaretlerine katılacak olan Belediye Yöneticileri, böylelikle vatandaşla bütünleşip ortak duygularda buluşacak.

SICAK YEMEK İKRAMI YAPILACAK

Yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret edip başsağlığı dileklerinde bulunacak olan Belediye yönetimi, taziye evlerinde bir öğün de yemek ikramında bulunacak.  Kentte sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ve belediyelerce yaptırılan taziye evleri taziyelerde 3 gün süre ile açık kalıyor ve taziye ziyaretleri kabul ediliyor. Alınan bu kararla belediye yönetimi de ölen kişilerin yakınlarının acılarına ortak olacak.(Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete