GÜNDEM

Belediyeden kullanılmış giysi kumbarası projesi

Batman Belediyesi, tekstil ürünlerinin tamamının geri dönüşüme gönderilmesi için altyapı çalışmalarını tamamladı.

Belediyeden kullanılmış giysi kumbarası projesi
12-11-2022 02:09
11-11-2022 13:10
BATMAN
Google News

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nünil genelinde yaptığı sıfır atık çalışmalarından biri olan ‘Kullanılmış Giysi Toplanması’ projesihayata geçirildi.Vatandaşların yırtılmış, deforme olmuş, kullanılmış tüm tekstil ürünü giysilerini bu kumbaralara atarak, katma değer sağlanması için çalışma başladı.

Projenin amacı, evde bulunan giysi, ayakkabı, nevresim, çanta gibi tekstil ürünlerinin çöpe veya etrafa atılmayıp, geri dönüşüm fabrikalarına gönderilerek tekstil fabrikalarının ana maddesi olan ürünedönüştürülmesini sağlamak. Kullanılmış Giysi Kumbarası’na atılacak tüm ürünler çeşitli aşamalardan geçirilerek tekrar kumaşın, giysilerin ana maddesi olan iplik olarak elde edilip geri dönüşümü sağlanacak. 1 kilogram pamuklu tekstil ürününün üretimi için 10.000 litre su kullanılıyor.Geri Dönüşüm Kumbaraları sayesinde onbinlerce litre su heba edilmeyecek.

Kent merkezinde vatandaşların yoğun olduğu lokasyonlara yerleştirilen 100 adet kullanılmış giysi kumbarası ile vatandaşların evlerinde atık olarak tuttukları tekstil ürünleri;giysi, battaniye, perde, havlu, çarşaf gibi tüm tekstil ürünlerine dönüştürülecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?