GÜNDEM

BELEDİYEDEN ÖNEMLİ HATIRLATMA

Belediye Zabıta Müdürlüğü, işyeri açanların, ruhsat ve benzeri konularda sıkıntı yaşamaması için işyerinin konumu ve hukuki durumu ile ilgili gerekli araştırmaları yapmalarını istedi.

BELEDİYEDEN ÖNEMLİ HATIRLATMA
23-06-2019 17:57
Google News

 

İŞYERİ AÇMADAN ÖNCE RUHSAT SORGULAYIN

Açıklamada “Umuma açık işyerleri ile ilgili yasa ve yönetmeliklerde belirlenen kıstaslar dikkate alınacak. Açılacak işyerlerinin imar mevzuatına uygun tapu kaydında işyeri olarak işlenmiş olması dışında arsa, sığınak, bodrum gibi yerlerin tapu kayıtları dikkate alınmayacak. Umuma açık işyeri açmak isteyen esnafımızın çoğu, büyük masraflar yaparak işyerini açıyor. Ancak bize ruhsat için geldiğinde yönetmeliğin belirlediği kıstaslar taşınmadığından eğitim yuvaları, ibadethanelere yakınlık ve mevzuat gereği diğer engelleyici nedenlerden dolayı ruhsat veremiyoruz. Bu durumda vatandaş mağdur oluyor. Gayri sıhhi, umuma açık ve sıhhi işyeri açmak isteyenler, faaliyete başlamadan önce işyerine ait tapu fotokopisiyle Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü İşyeri Açma Bürosundan bilgi almalıdır. İlgili personellerimizin, yerinde kontrol yaparak ruhsatın verilip verilmemesi konusunda vatandaşı bilgilendirmesi, mağduriyetlere engel olacaktır” denildi.

RUHSATSIZ İŞYERİNE İZİN YOK

Açıklamanın devamında “Faaliyet konusu ne olursa olsun Belediye Başkanlığınca İşyeri Açma ve Çalıştırma ruhsatı olmadan işyeri açıp çalıştırmak yasal değildir, bu durum suç teşkil etmektedir. ruhsatı olmayan esnaflarımızın, yasal işlemlere mahal verilmeden belediyemize başvurup ruhsat çıkarmaları gerekiyor” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?