GÜNDEM

BELEDİYEDEN TASARRUF TEDBİRLERİ

Kayyum yönetimi sonrası 31 Mart 2019 Seçimleri ile göreve gelen Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, tasarruf tedbirleri ile belediye bütçesini rahatlatmaya çalışıyor.

BELEDİYEDEN TASARRUF TEDBİRLERİ
12-07-2019 19:09
Google News

 

BİRİKEN BORÇLAR, BÜTÇEYİ ZORLUYOR
Elektrik borcu, ücretsiz dağıtılan ekmeklerin borcu, esnaf borçları ve yapılan işlerin ödenmeyen paraları yüzünden Batman Belediyesi’nde tasarruf tedbirleri alma ihtiyacını ortaya çıkardı. Öte yandan İller Bankasından her ay 19 Milyon TL’nin aktarıldığı Batman Belediyesine, seçim sonrası 15 Milyon TL aktarıldı. İller Bankası’ndan belediyelere aktarılan paranın, Batman Belediyesine 4 Milyon TL kesinti ile gelmesi de yeni yönetimi zora soktu. 300 Milyon TL borçla belediyeyi devralan Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, gereksiz harcamaların önüne geçerek acil ve önemli hizmetlere ayrılacak kaynağı garanti altına almaya çalışıyor.
HER ALANDA TASARRUFA GİDİLDİ
Temsil ve ağırlamada gereksiz harcamaları kaldıran Demir ve Korkmaz, düğün, tören ve kutlamalara çiçek gönderme alışkanlığına da son verdi. Kırtasiye masraflarını azaltan Eş Başkanların, kamuoyu çağrılarına kulak vererek, bundan böyle taziye evlerine yemek gönderilmemesi yönünde aldığı karar da Belediye Bütçesine tasarruf sağlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete