GÜNDEM

BELEDİYENİN ÖNÜNDE “KAYYUM” PROTESTOSU

DBP ve HDP il teşkilatları ile Demokrasi Platformu Üyeleri, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve Belediyelere kayyum atanmasının önünü açan 674 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye (KHK) tepki göstermek için kitlesel basın açıklaması yaptı.

BELEDİYENİN ÖNÜNDE “KAYYUM” PROTESTOSU
06-09-2016 22:19
Google News

Belediye binası önünde düzenlenen açıklamaya, Milletvekili Saadet Becerikli, Belediye Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, DBP ve HDP Teşkilat Başkanları ile bazı sendika ve derneklerin temsilcileri katıldı.

“KHK İLE BELEDİYELERE DARBE YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Kitlesel açıklamada konuşan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir “Halkın iradesiyle göreve geldik ama atanmış bir bakan tarafından hukuksuz olarak görevden uzaklaştırıldık. DBP’li belediyeler üzerindeki baskıların haddi hesabı yoktur. Belediyelerimiz her gün müfettişlerce inceleniyor. Halkımız emin olsun; eğer yaptığımız bir yolsuzluk olsaydı, elindeki bu medya gücü ile bizi idama bile götürürlerdi. Demokratik bir şekilde elde ettiğimiz belediyeler elimizden alınmaya çalışılıyor. KHK ile bu belediyeler darbe yapılmak isteniyor. Hükümete sesleniyoruz, sen nasıl ki halk tarafından seçilip iktidara getirildiysen ve size karşı yapılan askeri darbeye karşı bu halk sokaklara çıkmış ise belediyelerimize karşı yapılacak olan sivil darbeyi de bu halk kabul etmeyecektir. Alanlarda olacağız ve direneceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kitlesel açıklama, sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete