SPOR

“BELEDİYESPOR’U DEVRALMIYORUZ”

Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, spor camiasının merakla beklediği konuda kararını açıkladı. Eş Başkanlar, Belediyespor’u devralmayacaklarını duyurdu.

“BELEDİYESPOR’U DEVRALMIYORUZ”
19-08-2019 20:34
Google News

 

 “İSİM BENZERLİĞİ DIŞINDA KULÜBÜN, BELEDİYE İLE BAĞI YOK”
Eş Başkanlar, kamuoyu duyurusunda “1955 Batman Belediye Spor Kulübünün sahiplenilmesi konusunda farklı görüşler ortaya atıldı. 1955 Batman Belediye Spor’un isim benzerliğinden başka Batman Belediyesi ile bir bağı yoktur. Bağımsız bir kulüp olup, Belediye bünyesinde kurulan bir kulüp değildir. Buna rağmen 1955 Batman Belediye Spor Kulübünün Belediye tarafından alınması için süreç başlatıldı, görüşmeler yapıldı. İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri başkanları ve taban birlikleri temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, takımın uygun maliyetle devralınması, aksi halde alınmaması yönünde görüş belirtildi” dedi.
“KULÜBÜN BORÇLARI HAKKINDA NET İFADELER YOK”
1955 Batman Belediye Spor Kulübünün mevcut yönetimi ile yapılan görüşmede kulübün 613 bin TL borcu olduğu belirtilirken, borçlar konusunda liste sunulmaması, borç miktarının günü birlik değişmesi ve esnafa olan borcun netlik kazanmaması nedeniyle tereddüde girdiklerini belirten Eş Başkanlar “Kulübün Hentbol Takımı Oyuncularının, alacaklarına yönelik kulübü mahkemeye vermesi ve Belediye ile bağlantısı olmamasına rağmen tebligatların Belediyeye gönderilmesi, ayrı bir sorun oldu. Hukuki olarak itirazda bulunduk” dedi.
“YENİ TAKIM KURACAĞIZ”
Batman’da faaliyet gösteren altyapı takımlarını imkânlar ölçüsünde destekleme, Belediye bünyesinde yeni bir takım kurma, amatör ligdeki bütün altyapı alanlarında faaliyet gösterme, kadınlar 3. Ligine başvurarak müsabakalara katılma, salon sporlarına ağırlık vererek basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş, atletizm ve yüzme branşlarında faaliyet gösterme kararı aldıklarını belirten Eş Başkanlar “Amatör ve altyapı takımlarının desteklenmesi, sporla ilgilenen hemşerilerimize kendilerini geliştirebilecekleri ve spor yapabilecekleri olanakların yaratılması için bütçe imkânlarının kullanılmasının daha yerinde bir karar olacağı sonucuna vardığımızdan 1955 Batman Belediye Spor Kulübünün alınmamasına karar verilmiştir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete