GÜNDEM

BELEDİYEYE 950 MİLYON TL’LİK BÜTÇE

Batman Belediyesinin 2022 mali yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Varılan karara göre belediyenin 2022 yılı bütçesi 950 milyon TL oldu.

BELEDİYEYE 950 MİLYON TL’LİK BÜTÇE
14-12-2021 17:18
14-12-2021 17:19
BATMAN
Google News

900 MİLYON’LUK GELİR, ÖNGÖRÜLÜYOR

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, bütçeye ilişkin “Bütçemizde çalışana, emekliye, işçiye, işsize kısaca Batman’da yaşayan her vatandaşımıza hizmet üretecek kaynak ayrılmıştır. 2022 Mali Yılı bütçesiyle toplam 950 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve 900 Milyon TL gelir öngörülmüştür. Gelir gider arasında oluşan 50 Milyon TL’lik farkın, borçlanmayla karşılanacağı öngörülerek, bütçe denkliği sağlanmıştır. Belediye gider bütçesinin belirlenmesinde personel giderleri, Sosyal Güvenlik Kurumları’na verilen kurum katkısı, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri, sermaye ve görev giderleri başta olmak üzere her harcama kalemi ayrı ayrı planlanmıştır. Şehrimizin temel alt ve üst yapı ihtiyacı, hizmet binaları ile mevcut hizmet alanlarının bakım, onarım ve işletme giderleri, kent temizliği, şehir içi toplu ulaşım, yol, kaldırım, su, kanalizasyon, cenaze hizmetleri, kültürel etkinlikler ve sosyal çalışmalar ile transfer harcamaları göz önünde bulundurulmuştur. Maksadımız bütçeyle verilen ödenekleri en rasyonel şekilde kullanarak kısıtlı imkanlarla optimum hizmet üretmektir” dedi.

GELİRLERİMİZİ TAHSİL ETMEDE ÇABA SARF EDECEĞİZ

Mevzuat hükümlerince Belediye geliri olarak sayılan toplu taşıma ve su kullanım bedeli, her türlü vergi, resim, harç ve cezalar ile kira gelirleri bütçe gelirlerinin etkin şekilde tahakkuk ettirilip, tahsil edilmesinde azami çaba sarf edileceğini belirten Başkan Vekili Şahin “Bu şehrin gelirleri, bu şehre hizmet için harcanacaktır. Tek kuruş dahi israf edilmeyecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?