GÜNDEM

BELGESEL FOTOĞRAF GÜNLERİ, 8 NİSAN’DA BATMAN’DA

Fotoğraf Vakfı’nın 2014 yılından bu yana İstanbul’da düzenlediği Belgesel Fotoğraf Günleri, bu yıldan itibaren gezici bir fotoğraf festivali olarak Türkiye’nin diğer kentlerinde de izleyiciyle buluşuyor.

BELGESEL FOTOĞRAF GÜNLERİ, 8 NİSAN’DA BATMAN’DA
07-04-2016 19:12
Google News

İLK DURAK BATMAN!

Programında 104 fotoğraf ve mültimedya gösterimi, panel ve serginin yer aldığı Belgesel Fotoğraf Günleri, gezici yapısıyla 8-9-10 Nisan'da Batman'da yapılacak. BART/Batman Kültür ve Sanat Derneği'nin organizasyonu ile Yılmaz Güney Sineması’nda yapılacak etkinliklerde 2015 Kasım’da İstanbul’da yapılan 2. Belgesel Fotoğraf Günleri’ndeki gösterimlerin yanı sıra bölgedeki fotoğrafçıların fotoğraf ve mültimedya gösterimleri de yer alacak.

ÇEŞİTLİ BAŞLIKLAR YER ALACAK

Çeşitli tematik başlıklar altında, Türkiye’den ve Dünya’nın birçok farklı bölgesinden 104 görsel hikâye Batman’daki izleyiciler ile buluşacak. Organizasyon kapsamında “Belgeselde Yöntem Tartışması (Sinema, Fotoğraf, Mültimedya)” paneli ve “BART’ın 10 Yıllık Serüveni” sergisi de yapılacak. Programda yer alan fotoğraf gösterileri, toplumsal olaylara odaklanan “Devlet, Zulüm, İsyan” başlığının yanı sıra, toplumsal cinsiyete yoğunlaşan “Kimlikler Lütfen”, kentsel dönüşümü ele alan “Adres Bulunamadı”, Ermeni toplumunun büyük acısının 100. yılında, bu acıyı anlamak ve hatırlamak amacıyla “Yüzyılın Sesi”, fotoğrafçıların yakın çevrelerini anlattıkları “Yakınımızdakiler” ve güncel sanatın belgesel fotoğraf alanındaki farklı yaklaşımlarını görünür kılan “Fikri Firarda” başlıklarının altında izleyicilerle paylaşılacak. Davetli olarak programa alınan bu çalışmaların dışında, yapılan açık çağrıya yanıt veren fotoğrafçıların çalışmaları da “Açık Çağrı” ve “Son Seans” başlıkları altında gösterilecek. Allalçı, Batman Belediyesi, Galata Fotoğrafhanesi, Hop İstanbul ve Petrol-İş’in katkılarıyla Fotoğraf Vakfı tarafından düzenlenen Belgesel Fotoğraf Günleri - Batman 2016 kapsamındaki tüm etkinlikler 8–9–10 Nisan tarihlerinde Yılmaz Güney Sineması’nda ücretsiz izlenebilecek. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete