SPOR

BENİ FUTBOLDAN SOĞUTTUNUZ!

Batman 1.Amatör lig birinci devreye verilen bir haftalık aradan sonra start verdi. Ama ne yazık ki devre arası olaylarla başladı.

BENİ FUTBOLDAN SOĞUTTUNUZ!
15-01-2018 23:11
Google News

Batman 1.amatör lig ikinci devrenin ilk haftasında Aydınkonak Gençlikspor ile Beşirispor arasında oynanan müsabakada olaylar çıktı ortalık savaş alanına döndü. Maçın 60.dakikasında Beşirispor’lu bir oyuncunun Aydınkonak Gençliksporlu bir oyuncuyla girmiş olduğu pozisyon sonucu iki tarafın oyuncuları birbirlerine sergiledikleri tavırdan ötürü maçın orta hakemi tarafından kırmızı kart görerek ihraç edildiler. İhraç edilen Beşirispor’lu oyuncu oyun alanını terk ederken tribünlerle girdiği diyalog sonucu bir anda tribündekiler sahaya girerek ortalık karıştı, olaylara saha içindeki her iki tarafın oyuncuları da karışınca ortalık meydan kavgasına döndü. Maçın orta hakemi 60.dakikada çıkan olaylardan ötürü maçı tatil etti. Beşiri ilçe stadında oynanan 2.Amatör küme maçı olan Kozluk Gençlikspor ile 19 Mayıs Gençlikspor arasında oynanan müsabakada futbolcu ile hakem arasında arbede yaşandı maç tatil edildi.

TAKIMLAR SANKİ FUTBOL OYNAMAYA DEĞİL, SAVAŞMAYA GELİYOR
Batman futboluna neler oluyor? Hakeme saldırılar, Küfürler, yöneticilerin saha kenarında bağırışları, yapılan hakaretler, saldırılar v.b. birçok sebep ve nedenler. Beyler, Başkanlar, yöneticiler, futbolcular neler oluyor size. Batman amatöründe yaşanan olaylar beni derinden üzüp futboldan soğutmuştur. İnanın takımlar ya da oyuncular sanki futbol oynamaya değil savaşmaya geliyor. Bir kez daha sizlere soruyorum; Şampiyon olsanız ne yazar ahlak olmadıktan sonra. Bölgesel Amatör Lige çıksanız ne değişir edep olmadıktan sonra. Hani, “Futbol dostluk ve kardeşliktir” nerede kaldı bu dostluk ve kardeşlik. Yazık hem de çok yazık yaşanan olaylardan ötürü edilen küfürlerden ötürü sorumlular kim olursa olsun hepsini esefle kınıyorum. Hiçbir kulübün oyuncusu yöneticisi dışarıdaki taraftara küfür etme lüksüne sahip değildir ve tribünlerde maçı izleyenlerde saha içinde oynayan oyunculara antrenör ve yöneticilere. Sahada hazır bulunan emniyet güçlerine de ayrıca teşekkür ederim olaya soğukkanlı bir şekilde müdahale edip daha da büyümemesini engellediler.Bir daha böyle olaylar yaşanırsa eğer ben artık Batman amatörünü kaleme almayacağım bunu şuradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum.

GÜNEŞ’TEN LİDERE ÇELME! 1-0


1.Amatör ligin 2.devre 1.haftanın açılış maçında Güneşspor, Lider İdman Yurduspor’u 1-0 mağlup ederek liderlikten etti.
Cumartesi günü 19 Mayıs Sentetik sahada saat 11:00’de başlayan mücadelede rakibine üstün bir futbol sergileyen Güneşspor, ligin zirvesinde bulunan namağlup unvana sahip İdman Yurduspor’u 1-0 mağlup ederek Play Off yolunda altın değerinde 3 puan alırken aynı zamanda rakibini liderlikten ederek tüm dikkatleri üzerine çekti.  Güneşspor almış olduğu bu galibiyetle puanını 23’e çıkarıp üçüncü sıraya yerleşirken, İdman Yurduspor ise en yakın takipçisi TEİAŞ Gençlikspor’un galip gelmesiyle 27 puanla ikinci sıraya yerleşti.

AĞALAR YEŞİLTEPE SPOR’A TAKILDI 3-3


1. Amatör ligin 2.devre 1.haftanın maçında Gercüş Bağlarspor ile Yeşiltepespor 3-3 berabere kalarak birer puanla sahadan çıktılar.
Cumartesi günü 19 Mayıs sentetik sahada saat 13:00’de başlayan mücadelede Yeşiltepespor, Play Off’a oynayan güçlü rakibi Gercüş Bağlarspor karşısında oldukça etkili bir futbol sergiledi. Her iki takımında galibiyet için çıktığı sahada maç 3-3 berabere kaldı. Bu beraberlikle Gercüş Bağlarspor puanını 19’a çıkarıp 4.sırada yer alırken Yeşiltepespor ise 9 puanla dokuzuncu sırada yer aldı

LİGİN YENİ PRENSİ TEİAŞ GENÇLİKSPOR 4-0


1.Amatör lig 2.devrenin 1.haftanın maçında liderin mağlup olmasıyla sahaya mutlak kazanmak için çıkan TEİAŞ Gençlikspor, Bıçakçı Köyüspor’u 4-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.
Pazar günü saat 10:00’da 19 Mayıs sentetik sahada oynana mücadelede ve lider İdman Yurduspor’un mağlup olmasıyla istekli ve aruzulu bir futbol sergileyen TEİAŞ Gençlikspor, Bıçakçı Köyüspor’u 4-0’lık farklı bir skorla yenerek ligin zirvesine oturdu. TEİAŞ Gençlikspor bu galibiyetle puanını 28’e çıkarıp lider olurken, Bıçakçı Köyüspor ise 12 puanla altıncı sırada yer aldı.

TÜPRAŞ HASANKEYF’E ACIMADI 4-0


1.Amatör lig 2.devrenin 1.haftanın kapanış maçında Tüpraşspor, zayıf rakibi Hasanleyf Diclespor’u 4-0 mağlup ederek yoluna devam etti.
Pazar günü saat 15:00’te başlayan karşılaşmada Tüpraşspor, düşme potasında bulunan zayıf rakibi Hasankeyf Diclespor’u 4-0 yendi. Kırmızı-siyahlılar almış olduğu bu galibiyetle puanını 14’ çıkarıp beşinci sıraya yükselirken, Hasankeyf Diclespor ise üç puanla ligde son sırada yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete