GÜNDEM

“Benim derdim, istihdam...”

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Binasına gelen Vali Canalp, Dernek Başkanı Ercan Atay ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

“Benim derdim, istihdam...”
31-01-2023 18:50
BATMAN
Google News

 “BATMAN’DA NET BİR İŞSİZLİK PROBLEMİ VAR”

Batman’da işsizlik problemine dikkat çeken Vali Canalp “Batman’da net bir işsizlik problemi var. Uygun yatırım alanları lazım. Yatırım yapacak alan olmadığı için işsizlik sorunu devam ediyor. Attığımız taş kurbağaya değecek şekilde bir işe giriştik” dedi.

“YER TESPİT KOMİSYONU GELECEK”

Vali Canalp, Batman Çayı Kenarında OSB projesine ilişkin bilgi vererek “9 Şubat’ta Sanayi Bakanlığı’ndan yer tespit komisyonumuz geliyor. OSB’miz 3 bin dönüm. Çay kenarına OSB kurarsak çay kirlenir diyorlar. 2.8 kilometre öteye kuruyoruz. Silvan’da çay kenarında kuruluyor. Çay kenarındaki OSB’ye tekstil ve diğer küçük sektörleri yerleştireceğiz. Kamuoyu da bu şekilde rahatlar. Benim derdim istihdam yaratmak. 3. Dönümlük OSB’miz var. 18 Bin dönümlük yeni bir OSB oluşturacağız. Batman’ı uçurabilecek kadar büyük kanatlara kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇAYIN KENARINDAKİ YERLER TESCİL HALLİ ARAZİLERDİR”

Vali Canalp, “Çay kenarındaki yerler, mera değil, tarım toprağı değil, buralar sel yatağıdır. 900 metre uzunluğunda Perpira Köprümüz var. Batman Çayı üzerinde iki baraj kuruldu. Barajlar kurulunca sel payı bırakılıyor. Hesap buna göre yapılıyor. Çay oradan aktığı zaman geçmişte sel yatağı olan yerler şimdi kullanılabilen araziler haline gelecek. İhale edilecek. İhale edildikten sonra sağı, solu kullanılabilir arazi hale gelecek. Geçmişte kullanılamayan arazileri kullanalım. Derdimiz burayı kullanmak. Burayı sadece küçük sanayi için değil. çayın kenarında yeni rekreasyon alanları kuralım, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, seyir terasları, piknik alanları gibi alanlar ve büyük restoranlar oluşturalım istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete