GÜNDEM

Berçem sağlığına kavuştu

Batman'da köpek saldırısı nedeniyle kronik hastalığı tetiklenen ve yaşadığı kas yıkımı dolayısıyla 20 gün yoğun bakımda kalan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Berçem Tarhan, sağlığına kavuştu.

Berçem sağlığına kavuştu
13-05-2022 15:33
13-05-2022 15:34
BATMAN
Google News

Batman'da 25 gün önce otobüs durağına giden Berçem Tarhan'ın karşısına köpekler çıktı. Yaşadığı korku ve panikle, 7 yaşında yakalandığı kronik McArdle kas hastalığı tetiklenen Tarhan bilincini kaybetti. Batman Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan genç, 20 gün süren yoğun bakım sürecinin ardından iyileşti. Tarhan “Sınav için okula giderken, çıkışta otobüs durağına doğru ilerlerken aniden köpekler karşıma çıktı. Köpekleri görünce korku ve panikle kaçmaya başladım. Kas hastalığım var. O korku hastalığımı tetikledi. Bilincimi kaybetmişim. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım. Gözlerimi açtığımda ilk aklıma gelen şey tekrar hayata bağlanabilecek miyim, yaşayabilecek miyim oldu. Benim için yaşamla ölüm arasında giden ince bir çizgi vardı. Ama sağlık çalışanlarımızın, doktorlarımızın desteğiyle tekrar hayata döndürüldüm. Bu büyük bir mucize” dedi.

KAS YIKIMI OLMUŞTU

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Deniz Şanlı da “Bu hastalar aslında böyle olağanüstü haller dışında kendi hayatlarını sürdürebiliyorlar. Ama hastamızın yaşadığı, köpekten kaçma hali nedeniyle hastalığının tetiklenmesi sonucunda vücudunda bir kas yıkımı oldu. 20 gün boyunca yoğun bakımda kendisini takip ettik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete