YAŞAM

Beş yıldır özlemle anılıyor

Batman'ın Kozluk İlçesi’nde 9 Haziran 2017'de PKK üyelerinin saldırısı sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın unutulmuyor.

Beş yıldır özlemle anılıyor
08-06-2022 16:03
08-06-2022 16:04
BATMAN
Google News

Çorumlu Şenay Aybüke Yalçın, Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.

Atandığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müzik Öğretmeni olarak göreve başlayan, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde Yüksek Lisans yapan Yalçın, 7 ay gibi kısa sürede hem meslektaşlarının hem de öğrencilerinin gönlüne taht kurdu.

Aybüke öğretmen, 9 Haziran 2017 günü büyük bir heyecanla öğrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan arkadaşlarıyla ayrıldı. Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK tarafından düzenlenen saldırıda, bulunduğu araca isabet eden kurşun ile ağır yaralanan Yalçın, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit düştü. Yalçın'ın cenazesi, Batman Öğretmen Evi Bahçesinde düzenlenen törenle gözyaşları içinde memleketine uğurlandı. Sadece 7 ay görev yapabildiği okulda müzik atölyesini her ay aldığı bir enstrümanla zenginleştiren Aybüke Öğretmenden geriye hatıraları ile türkü seslendirirken kaydedilen görüntüleri ve tebessüm ederken çekilen fotoğrafları kaldı.

ADI HER YERDE YAŞATILIYOR

Aybüke Öğretmenin hatırası, şahadetinin ardından adının verildiği okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde onun anısına düzenlenen etkinliklerle yaşatılıyor.

Batman'da Kültür ve Turizm Bakanlığınca kitap görünümünde inşa edilen kütüphaneye şehit öğretmenin adı verildi. Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonunca düzenlenen yarışmada, dünyada tanınmayı hak eden 32 kütüphane arasına giren Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi 18 Kasım 2020'de hizmete açıldı. Yalçın'ın ismi ilk olarak müzik atölyesine, daha sonra görev yaptığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine verildi. Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesindeki bir ortaokulda, şehit olduğu saldırının gerçekleştirildiği Kozluk'taki caddede, Batman'ın Kozluk ilçesinde yeni hizmete giren konukevinde, İnönü Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından bir okulda yaptırılan kütüphanede, Muş merkeze bağlı Bozbulut Köyündeki Bozbulut İlkokulu/Ortaokulunda oluşturulan kütüphanede yaşatılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete