HALKIN SESİ

BEŞEVLER, HİZMET BEKLİYOR

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Beşevler Mahallesi’ne konuk olduk.

BEŞEVLER, HİZMET BEKLİYOR
07-08-2015 19:16
Google News

Mahallemizde 2 dönemdir muhtarlık yapan Yılmaz Göncü ile 10 bin nüfusu ve 4.140 seçmeni olan mahalleyi karış karış geziyoruz. Sayın Göncü, mahallesini iyi tanıyan bir muhtar. Bütün sorunları ve beklentileri en ince detayına kadar masaya yatırıyor, sorunların çözümü için yetkililere sesleniyor. Muhtarımız Göncü ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide bakın ne tür sorunlar öne çıktı?

PARK VE YEŞİL ALAN SORUNUMUZ VAR

Batman’ın merkez mahallesi olarak anılan Beşevler’de en büyük sorun, yeşil alan yetersizliği. Mahalleye yeşil alanların kazandırılmasını isteyen Muhtarımız Yılmaz Göncü “Halkımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bir alan yok. Mahallemizde park olabilecek alanlar var. Yetkililerden mahallemize yeşil alan yapılması için destek bekliyoruz” diyor.

OKUL SORUNU VAR…!

Mahallemizde tek okul bulunduğunu belirten muhtar Göncü, 10 bin nüfuslu mahalle için tek okulun yetersiz olduğunu savunuyor. Beşevler’e yeni bir okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen Göncü “Mahallemizde bulunan tek okul, Petrol Ofisi İlköğretim Okulu’dur. Bu da mahallemize yetmiyor. Sınıflar çok kalabalık, bu yüzden öğrenciler dersi gerektiği şekilde alamıyor. Yetkililerden mahallemize ek bir okul ya da bina yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullanıyor.

SOKAKLARA TÜMSEK ŞART

Yeni asfalt yapılan İpek Yolu’nun yayalar için tehlike saçtığını belirten muhtarımız, tümsekler yapılarak araçların hızının düşürülmesini istiyor. Araçların hız limitini aştığı Beşevler’de sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini açıklayan Muhtarımız Göncü “Belediyeye ve ekiplerine mahallemizdeki asfalt çalışmaları için teşekkür ederim. Asfalt çalışması ile birlikte birçok sorunumuz sona erdi. Ancak İpek Yolu’nda tümsek olmaması, yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Yeni yapılan asfaltta araçlar aşırı hız yapıyorlar. Bu araçların hızlarının kesilmesi için tümsekler yapılmasını istiyoruz” diyor.

MODERN TAZİYE EVİ YAPILACAK

10 bin nüfuslu Beşevler Mahallesi’nde tek taziye evi olduğunu söyleyen muhtar Göncü “Mahallemizde bir taziye evi var fakat eski bir yapı olduğu için sadece erkekler için yapılmış. Biz de o eski yapıyı yıkıp yerine modern bir taziye evi inşa edeceğiz. Mahallemizin sorunlarının çözümü için çabalarımız devam edecektir” açıklamasını yapıyor.

SOKAK LAMBALARI ONARILSIN…

Kentin genelinde olduğu gibi Beşevler Mahallesi’nde de sokak lambalarının çoğu arızalı. Karanlık sokakların, hırsızlık olaylarını tetiklediğini ve mahalle sakinlerini huzursuz ettiğini ifade eden Muhtarımız Yılmaz Göncü “Bütün sokaklarımız akşam olunca karanlığa gömülüyor. Çocuklarımız okuldan eve gelene kadar korku içindeyiz. Bu durum, hırsızlık olaylarını da tetikliyor. DEDAŞ’tan sokak lambalarımızın onarılmasını istiyoruz” diyor.

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER İSTİYORUZ

Kentte eksikliği hissedilen kültür ve spor kompleksleri, Beşevler Mahallesi’nin de en büyük sorunlarından biri. Mahalledeki çocukların ve gençler için mahallelere kültür ve spor kompleksleri yapılmasını isteyen muhtarımız “Bu komplekslerde çocuklarımız kitaplarını okusunlar, ders çalışsınlar, spor yapsınlar, oyunlar oynasınlar. Yeter ki şu tehlikeli sokaklardan uzak dursunlar. Valilik ve Belediye bu konuda ortak hareket etmelidir” ifadelerini kullanıyor.

NASIL BİR MAHALLE?

Beşevler nasıl bir mahalledir?”sorusunu yöneltiyorum Göncü’ye. Muhtarımız Yılmaz Göncü “Mahallemiz, sakin ve komşuluk bağları çok yüksek bir mahalledir. Düğün ve taziye gibi etkinliklere mahalle olarak katılıyoruz. Duygusal yönü yüksek bir mahalledir” sözleri ile sonlandırıyor söyleşimizi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete