GÜNDEM

BESİCİLER, HAYVAN PAZARINA TAŞINIYOR

BESİCİLER, HAYVAN PAZARINA TAŞINIYOR

BESİCİLER, HAYVAN PAZARINA TAŞINIYOR
20-11-2014 20:00
Google News

Kentin pek çok yerinde dağınık bir şekilde üreticiler tarafından sürdürülen hayvan alım satımı ve dağıtımının önüne geçmek amacıyla harekete geçen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, bütün hayvan üreticilerini tek çatı altında birleştirdi.

33 DÖNÜM ARAZİYE İNŞA EDİLDİ

Batman Belediyesi tarafından daha önce İkiztepe Köyü belediye arıtma tesisi bitişiğinde 33 dönüm üzerinde yapılan mezbaha, 60 tonluk kantarı, dezenfeksiyon tüneli, lokantası, kafesi ve 50 kişi kapasiteli oteli, 750 büyükbaş, 2 bin küçükbaş kapasiteli soğuk hava deposuyla hizmete açtığı modern hayvan pazarı, bundan sonra kente artık sadece bu merkezden hizmet verecek. Hayvan pazarının kentin tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmasına rağmen bugüne kadar bir türlü bir araya gelemeyen ve dağınık bir şekilde kentin muhtelif yerlerinde üreticiler tarafından kurulan pazar ve yapılan kesimler, Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir’in girişimiyle tek bir çatı altında toplandı. Hayvan pazarında esnaf ve üreticilerle bir araya gelen Eşbaşkan Özdemir, esnafların sorunlarını dinledi.

PAZARI 30 KİŞİLİK MECLİS YÖNETECEK

Görüşme sırasında esnaflar arasında yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi ve hayvan pazarının tek çatı altında birleştirilmesi ve hizmetin tek merkezden ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla pazar esnaflarından 30 kişilik bir meclis ve 7 kişilik bir yürütme oluşturuldu. Görüşme sırasında konuşan Eşbaşkan Özdemir “Bugüne kadar üreticilerimizi tek çatı altında toplayamadığımız için gerekli müdahaleleri yapmada sıkıntılar yaşıyorduk. Fakat bugünden itibaren kesinlikle hayvan pazarı dışında pazar kurulmasına, kesim ve dağıtımın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Kaçak kesim ve dağıtım hem halk sağlığını tehdit ediyor, hem de ciddi bir çevre sorunu yaratıyor” dedi.

BAŞKANDAN SIKI PAZARLIK

Esnaflarla görüşmesinin ardında pazarda incelemelerde bulunan Eşbaşkan Özdemir, canlı hayvan pazarında alışveriş yaptı. Alışveriş yaparken pazarlıkta ne kadar mahir olduğunu gösteren Eşbaşkan Özdemir, bir hayvan üreticisiyle yaptığı sıkı pazarlık sonucunda bir kuzuyu 400 liraya satın aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete