BEŞİRİ

BEŞİRİ BELEDİYESİ, SUSKUNLUĞUNU BOZDU

“Dicle Elektrik Binasının yıkılıp, mühürlendiği yalan”

BEŞİRİ BELEDİYESİ, SUSKUNLUĞUNU BOZDU
16-09-2018 20:15
Google News

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Beşiri Belediyesi ile Dicle Elektrik Şirketi arasında yaşanan anlaşmazlık sürerken, Beşiri Belediyesi, görevlendirme yapılmadan önceki döneme ait borçların, kendilerinden tek seferde tahsil edilmek istendiğini, tebligat gönderilmediği halde ilçe ve bağlı köylerin, 72 saat boyunca susuz bırakıldığını savunarak, enerji şirketini eleştirdi.

“ÖNCEKİ YÖNETİME AİT BORÇLAR, BİZDEN TAHSİL EDİLMEK İSTENİYOR”

Beşiri Belediyesi, Dicle Elektrik Yetkililerince DBP'li belediye döneminden kalan 5 yıllık yaklaşık 6,5 milyon liralık borcun tek seferde istendiği, belediyeye hiçbir tebligat yapılmadan içme suyu kuyularının elektriğinin kesildiği, elektriğin kesilmesiyle Beşiri ve İkiköprü Beldesinin 72 saat susuz kaldığını belirtti.

“DÖNEMİMİZE AİT TÜM BORÇLAR ÖDENDİ”

Açıklamada “Kayyum öncesine ait borçların o yıllarda takibi noktasında gereğini yapmayan ilgili kurumun, bu dönemde tüm eski borçların peşine düşmesi, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Kayyum döneminde elektrik borçlarının itiraz edilen ve edilecek faturalar hariç Belediyemizce ödeme yapılmış ve yapılmaya devam ediliyor. Dicle Elektrik binası yıkılmadığı gibi hiçbir trafo binası da mühürlenmemiş olup yapılan haberler tamamen gerçek dışı ve yalan haberlerdir” denildi. Açıklamada, Belediyenin, kendi döneminden önceki borçların tamamı için Dicle Elektrik ile ödeme planı yaptığı bildirildi.

TAAHHÜTNAME HAZIRLANDI, İLÇEDE SULAR AKMAYA BAŞLADI

Taahhütname imzalanarak elektrik borç sorununun çözüldüğüne, içme suyu kuyularına elektrik verilerek ilçeye su verildiğine işaret edilen açıklamada, asılsız haberlerle ilgili adli mercilere gerekli başvuruların yapılacağı vurgulandı.

YASAL YOLLARA BAŞVURULACAK

13 Eylül'de Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, Beşiri Belediyesinin 5 yıldır ödenmeyen borcu nedeniyle elektriğinin kesilmesinin ardından, şirkete ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktığı ve arıza birimini mühürlediği, konuya ilişkin her türlü yasal girişimde bulunulacağı kaydedilmişti. (Beşiri Belediyesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?