BEŞİRİ

BEŞİRİ’DE TANSİYON DÜŞMÜYOR!

“İçişleri Bakanlığı ve Yargıya başvuracağız”

BEŞİRİ’DE TANSİYON DÜŞMÜYOR!
14-09-2018 21:35
Google News

İlçe ve Belde Belediyelerinin biriken elektrik borcu, Kaymakamlık ile Dicle Elektrik Şirketini karşı karşıya getirdi. Su kesintisinin sona erdiği ilçede tansiyon ise bir türlü düşmüyor.

2016 YILI ÖNCESİNE AİT BORÇ 6 MİLYON TL

14.09.2018 tarihli haberimize göre Beşiri İlçe ve İkiköprü Belde Belediyelerinin, 20 yıla dayanan su trafoları elektrik borcu, faizi ile birlikte 6 Milyon TL’ye ulaştı. Borcun en az yüzde 50’sinin ödenmesini isteyen şirket, ihtarlara uyulmadığı için su pompalarının elektriğini kesti, Beşiri ve İkiköprü ile bağlı köyler, iki gün susuz kaldı. Dicle Elektrik’e tepkiler artarken, Beşiri Belediyesi ise Dicle Elektrik Beşiri Binasının imara aykırı merdiven ve eklentilerini, iş makineleri ile yıktı, hizmet binasını mühürledi. Borcun, Beşiri Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak’tan önceki döneme ait olduğu ve Belediye bütçesi yetersiz olduğu için eski borçların ödenemediğini belirten Belediye Yetkilileri, Dicle Elektrik Binası’nın imara aykırı bölümlerinin ise yol çalışmaları kapsamında yıkıldığını savundu.

DİCLE EEKTRİK, BELEDİYELERİ SUÇLADI

Dicle Elektrik Şirketi, “Yaşananlar Film Gibi” başlıklı haberimizle ilgili açıklama yaparak “Beşiri’de 5 yıldır ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle elektrikleri kesilen belediye, şirketimize ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı, arıza birimini tahliye ederek mühürledi. Yıkım ve mühürleme nedeniyle ekiplerimiz, hizmet sunamadı, ilçedeki faaliyetler geçici olarak durdu. Yıkım sırasında trafolarda tahribat oluştu, ilçede elektrik kesintisi yaşandı. Şirketimiz, Beşiri Belediyesi’nden, 5 yıldır ödenmeyen içme suyu pompa istasyonlarına ait elektrik borcunun ödenmesini istedi. Belediye ile defalarca görüşüldü. İyi niyetli tüm uyarılara rağmen elektrik borcu ödenmeyince, mevzuata uygun biçimde pompa istasyonlarının elektrikleri kesildi. Bunun üzerine Belediye Başkanının talimatı ile iş makineleri, hiçbir uyarı yapmadan Beşiri İlçe Şefliği Hizmet Binasını yıkmaya başladı. Can güvenliği tehlikeye giren işçiler, burayı terk etmek zorunda kaldı” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAŞVURACAĞIZ”

Dicle Elektrik Şirketi, kaçak olduğu gerekçesiyle uyarı yapılmadan yıkılan binanın mülkiyetinin önceden belediyede olduğuna dikkat çekerek “Daha önce mülkiyeti Beşiri Belediyesi’ne ait iken 1996 yılında TEDAŞ’a devredilen ve halen Dicle Elektrik Dağıtım İlçe Şefliği’nce kullanılan hizmet binamız, hiçbir tebligat yapılmadan kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkıldı. Gerekçe, su pompa istasyonlarının elektriklerinin, borç nedeniyle kesilmesi. Borcun ödenmesi için defalarca Belediye Yetkililerle görüştük sonuç alamayınca yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde elektriği kestik. Bunun üzerine Belediye Başkanı’nın talimatı ile binamız, belediye ait iş makinelerince yıkılırken, araçlarımıza ceza yazılmış ve çalışmalarımız durduruldu. Binamız, tüm teçhizatlarla birlikte mühürlendi. Bu şartlar altında ilçede hizmet sunamadığımızdan ekiplerimiz, Batman Merkeze çekildi. Hukuksuz yıkım olayı ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve adli mercilere başvuracağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?