BEŞİRİ

BEŞİRİ KARIŞTI

Batman’ın Beşiri İlçesi’nde kurumlar ve vatandaş, karşı karşıya geldi. İlçede tansiyon yükseldi.

BEŞİRİ KARIŞTI
13-09-2018 23:31
Google News

 

BİRİKEN BORÇ NEDENİYLE BEŞİRİ SUSUZ KALDI

İddialara göre, Beşiri’de, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak’tan 20 yıla dayanan önceki döneme ait elektrik borcu, faizi ile birlikte 6 Milyon TL’yi geçti. 2016 yılı öncesi ait su trafolarının elektrik borcu nedeniyle Beşiri ve İkiköprü Belediyelerine ihtarname gönderildi.

İKİKÖPRÜ’NÜN 2 MİLYON TL, BEŞİRİ’NİN İSE 4 MİLYON TL BORCU VAR

İhtarnameye rağmen 6 Milyon TL’lik borcun yüzde 50’si ödenmeyince Elektrik Şirketi, içme suyu trafolarının elektriğini kesti, ilçe ve belde merkezi ile bağlı köylerde sular kesildi. 36 saattir suları akmayan Beşiri ve İkiköprü Halkı, tepki amacıyla sokağa döküldü.

DİCLE ELEKTRİK BİNASI, KEPÇELERLE YIKILDI MI?

İlçede tansiyon epey yükselirken, Elektrik Şirketinin Beşiri Binası önüne iş makineleri geldi, hizmet binasının merdiveni kepçe ile yıkılmaya başlandı. Yaşananlar “Su trafolarının elektriği kesildiği için Kaymakamlık, Şirketin Binasını yıktırıyor” söylentilerine yol açtı. Söylentilerin, halkın tepkisini azaltmak için yayıldığı da tahmin edildi.

ŞİRKET BİNASI, YOLU GASP ETMİŞ!

Belediye Yetkilileri, ilçede yol çalışması yürütüldüğü, şirket binasına ait merdiven ve eklentilerin, imara aykırı bulunan bölümlerinin de yol çalışmaları sırasında yıkıldığını, yıkım işinin, su kesintisi ile ilgisi olmadığını savundu.

İLÇE HALKI 32 SAATTİR SUSUZ

Yetkililer, “Biriken borç, İçişleri Bakanlığı’nca Beşiri’ye atama yapılmadan önceki döneme aittir. Beşiri Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak dönemine ait ödenmemiş borç yoktur. Önceki borçlar, faizi ile birlikte 6 Milyon TL’yi buluyor. Sadece İkiköprü’de İller Bankasının ödedikleri ile Belediye geliri 130 Bin TL’dir. Bunun 90 Bin’i personel gideri, 20 Bin’i yakıt parasıdır. 15 Bin ile iş yapıyoruz. Buna rağmen Elektrik Şirketi, bizden önceki döneme ait borcu bizden tahsil etmeye çalışıyor. Ödeme durumumuz olmadığı için su trafolarımızın elektriğini kesti. Halk,36 saattir susuz. Hastalar, öğrenciler, iki gündür yıkanamayan, abdest alamayanlar, herkes mağdur” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete