BEŞİRİ

BEŞİRİ’NİN 3 KÖYÜ “ÖRNEK KÖY PROJESİ”NDE

Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Beşpınar, Süslüce ve Işıkveren Köyleri, DEDAŞ tarafından hayata geçirilen Örnek Köy Projesi’ne katıldı.

BEŞİRİ’NİN 3 KÖYÜ “ÖRNEK KÖY PROJESİ”NDE
01-12-2016 23:18
Google News

SAYAÇLAR DIŞARI ÇIKARILDI

DEDAŞ Ekipleri, Örnek Köy Projesine dâhil olmak isteyen Beşpınar, Süslüce ve Işıkveren Köylerinde eskimiş olan 390 demir veya ağaç direği sökerek, bunların yerine beton direkler dikti. Ardından köye enerji sağlayan yüksek ve orta gerilim hatlarını elden geçiren ekipler, tüm iletkenleri yenileri ile değiştirdi. Köylere enerji sağlayan trafoların bakımını yapan, ihtiyaca göre yer değişiklikleri yapan ekipler, köy meydanları ile sokaklara ise aydınlatma lambaları taktı. Proje kapsamında tüketilicilere ait sayaçlar, meskenlerin dışına çıkarıldı, içme suyu şebekelerine ait elektrik abonelikleri yapıldı.

KÖYLÜLERE TEŞEKKÜR

DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek, projeye katılma kararı alan köylüleri tebrik ederek “Proje kapsamında yapılması gereken tüm çalışmaları yaptık. Köylülerimize, teşekkür ediyorum” dedi. İl Müdürü işlek, Beşiri’nin Doruklu, Güvercinlik ve Sapanlı Köylerinin de Örnek Köy Projesine dâhil edileceğini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete