GÜNDEM

BEYANNAME VE BİLDİRGE VERME SÜRESİ UZATILDI

Mükelleflerin, Vergi Beyannameleri ile Sigorta Bildirgeleri verme süresi uzatıldı

BEYANNAME VE BİLDİRGE VERME SÜRESİ UZATILDI
12-01-2016 20:03
Google News

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, TOBB’da, Doğu ve Güneydoğu’daki oda ve borsalarının katılımı ile düzenlenen istişare toplantısı hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşulan sorunların TOBB tarafından Hükümete iletildiğini açıklayan Demir, oda ve borsa temsilcilerinin ilettiği sorunların ve çözüm önerilerinin Hükümet yetkilileri tarafından dikkate alındığını söyledi.

31 MAYIS’A ERTELENDİ

Yapılan girişimler sonucunda vergi beyannameleri ve sigorta bildirgeleri için mükelleflere tanınan sürenin 31 Mayıs’a kadar uzatıldığını açıklayan Başkan Demir “Hükümetin yaptığı çalışmalarla, mükelleflerin, vatandaşların 1 Aralık 2015–29 Şubat 2016 tarihleri arasına denk gelen 3 aylık süredeki vergi beyannameleri ile sigorta bildirgeleri verme süresi 31 Mayıs 2016 tarihine ertelenmiştir. Mükellefler, bu beyanname veya bildirgelerinde beyan ettikleri vergi ve sigorta primlerini 31 Ağustos 2016 tarihine kadar ödeyebileceklerdir. Ayrıca, Yeniden Yapılandırma Kanunundan yararlanan sigorta mükelleflerinin, bu kanun kapsamında yapacakları taksit ödemeleri de 31 Ağustos 2016 tarihine kadar ertelenmiştir” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete