GÜNDEM

BEYAZ KEFEN GİYEREK EYLEM YAPTILAR

KESK’e üye Genel İş ve Eğitim Sen’in oluşturduğu Batman Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle alanlara çıktı.

BEYAZ KEFEN GİYEREK EYLEM YAPTILAR
22-11-2015 17:34
Google News

Atatürk Parkı’nda toplanan kadınlar, beyaz kefen giyerek kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Beyaz kefenlerin üzerine takılan “bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” yazılı armalar ise dikkat çekti.

EYLEMDE “EKİN VAN” GERGİNLİĞİ

Beyaz kefen giyerek oturma eylemi yapan kadınlar, son birkaç ay içinde şiddet uğramış ve yaşamını yitirmiş kadınların fotoğraflarını yerlere serdi. İddialara göre Muş'un Varto ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve çıplak bedeni teşhir edilen Kevser Eltürk'ün (Ekin Van) fotoğrafına el koyan polis, fotoğrafı yere seren kadını gözaltına almak istedi.

“KATLEDİLEN KADINLARI ANIYORUZ”

Eylemde konuşan Eğitim Sen Şube Sekreteri Gülhan Oktay Çelik “Nusaybin'de evinin önünde katledilen 5 çocuk annesi Selamet Yeşilmen'i katledenleri iyi tanıyoruz. Annesinin, ölü bedenini buzlarla koynunda sakladığı Cemile'yi katledenleri tanıyoruz. Katledilen kadınları anıyoruz” dedi.

“ŞİDDETE KARŞI TOPLANDIK”

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ise “Ekin Van, öldürüldükten sonra çıplak bedeni teşhir edildi, fotoğrafları yer yerde paylaşıldı.  Ülke topraklarının her metre karesinde kadına yönelik şiddetin en can alıcı sonuçları yaşandı. 25 Kasımlarda kadınlar olarak, katliamlara, hayır! demek için bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete