YAŞAM

BİBÖREK VE AHYAR BAKLAVA HIZLA BÜYÜYOR

Doyulmaz kaşar peynir, has tereyağı ve incecik kıtır yufkanın birleştiği Bibörek ve geleneksel lezzetleri modernlikle buluşturan Ahyar Baklava, Batman’ın yerel markaları ve şimdilerde Türkiye’nin birçok iline bayilik vererek hızla büyüyor.

BİBÖREK VE AHYAR BAKLAVA HIZLA BÜYÜYOR
18-01-2021 12:56
Google News


BİBÖREK’İN ŞUBE SAYISI 6’YA YÜKSELDİ
Yeni şubelerini Batman Gültepe Mahallesi’nde açan bu yenilikçi iki markanın yaratıcısı Murat Tarhan“Bibörek, klasik Adana böreği olarak geçiyor aslında ama biz bu geleneksel lezzeti tamamen organik ve el yapımı olan, doyulmaz kaşar peynir, has tereyağı ve incecik kıtır baklava yufkasıyla daha da lezzetlendirdik. İlk şubemizi GAP Mahallesinde açtık, çok heyecanlıydık, bu lezzete Batmanlılar nasıl tepki verecekti? bilmiyorduk. Ama kısa zaman sonra Bibörek’in damak çatlatan lezzeti bırakın Batman’ı çevre illerde bile konuşulur oldu. Şimdi Siirt, Şırnak, Cizre ve Samsun ile birlikte toplam 6 bayimiz var. Yeni açtığımız Gültepe şubesi ise 8. oldu” dedi.

AHYAR BAKLAVA DA BİBÖREK’TE ORTAYA ÇIKTI
Bibörek ve Ahyar Baklava markalarının ortağı Ferit Tarhan ise “Biz Bibörek markamızda emin adımlarla ilerlerken ortağım Murat Tarhan ile birlikte yeni arayışlardan da asla kaçınmadık. Nasıl yaparız da geleneksek tatlara yenilik katabiliriz diye sürekli çalışmalar yaptık. Sonunda Ahyar Baklava markamız ortaya çıktı. Ahyar Baklava için de ilk önce butik bir dükkân organize ettik ama Batmanlılar bu lezzetten de vazgeçemez oldular. Biz de bizi tercih eden misafirimize daha iyi hizmet vermek için tüm inancımızla şubeleşmelerimize hızla devam ediyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete