SPOR

Bilal Erdoğan Kazakistan'da "5. Dünya Göçebe Oyunları" Hazırlıklarını Ele Aldı

Bilal Erdoğan, Kazakistan'ın ev sahipliğinde yapılacak "5. Dünya Göçebe Oyunları" için geri sayım töreninde temaslar gerçekleştirdi. Oyunların dünya çapında ilgi çekeceğine inanıyor.

Bilal Erdoğan Kazakistan'da
22-03-2024 12:09
Google News

AA muhabiri ile yaptığı açıklamalarda, Kazakistan'da düzenlenecek olan "5.

Dünya Göçebe Oyunları" için geri sayımın başladığını belirten Bilal Erdoğan, Kazak yetkililerle temaslarını ve etkinliğe ilişkin hazırlıkları ele aldıklarını söyledi.

Erdoğan, Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov ile bir araya gelerek oyunların geri sayımını başlattıklarını ve bilet satışının da başladığını aktardı. Aynı zamanda Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı ile işbirliklerini kayıt altına alan bir iyi niyet belgesi imzaladıklarını belirtti. "Dünya Göçebe Oyunları'nın 5'incisinin en başarılı etkinlik olmasını arzu ediyoruz. " diyen Erdoğan, bu etkinliğin geleneksel sporların dünyadaki en büyük etkinliği olduğunu vurguladı. Türk Devletleri Teşkilatı inisiyatifiyle gerçekleştirilen oyunların, dünya çapında büyük ilgi gördüğünü ve 80'den fazla ülkeye ulaştığını belirtti.

Erdoğan ayrıca, geçmiş yıllarda Türkiye'de gerçekleştirilen "Dünya Göçebe Oyunları"na 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu katıldığını hatırlatarak, Kazakistan'daki oyunlara da benzer bir katılım hedeflediklerini dile getirdi.

Geleneksel sporların kültürel zenginlik taşıdığını ve turizm açısından önemli bir çekim gücü olduğunu belirten Erdoğan, Astana'nın ve Kazakistan'ın bu etkinlik sayesinde daha fazla tanınacağını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete