SİYASET

“BİLEŞENLERİMİZDEN GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMİYORUZ”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, çözüm sürecinin bitmesinden sonra yürütülen operasyonlar ve bölgede yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

“BİLEŞENLERİMİZDEN GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMİYORUZ”
28-12-2015 19:52
Google News

Sokağa çıkma yasaklarıyla il ve ilçelerin abluka altına alındığını ifade eden HDP’li Aslan, yaşananların, 1990’lı yılları aratmadığını açıkladı.

BİZ DE SALDIRILARIN OLDUĞU BÖLGELERDEYİZ

Milletvekili Mehmet Ali Aslan, konuyla ilgili açıklamasında “Saldırıların yoğunlaştığı bölgelerde vekillerin görünmediği konusunda şikâyetler oluyor. Bizler saldırıların olduğu ilçelere gidiyoruz. Buralardaki ablukayı kırmaya çalışıyoruz. Bu durumdayken Ankara’ya ya da başka bir yere gidemeyiz. Yine topyekûn bir imha var. Biz tüm halkları Meclise taşıdığımız için rahatsız oldular. Bileşenlerimizi korkutma ve sindirmeye çalıştılar. Yurtdışında bulunan Süryani, Ermeni, Alevilere dayalı büyük bir güç var. Ancak bu bileşenlerimizin gelinen süreçte bize yeteri destek vermediğini düşünüyorum. Çoğu zaman hafif açıklamalarda bulunuyorlar, ötesine gidemiyorlar. Bu anlamda ciddi bir katkı sunamıyorlar. Bu bileşenleri devreye sokmaya çalışmalıyız. Ben bir Arap olarak kendimi Kürt hareketi içinde görüyorum. Bizim bunu anlamamız lazım. Bu hareket etkisiz ve başarısız olursa Türkiye’deki Türkler dahil herkes zarara uğrayacaktır. Mesela şunda iktidara muhalefet edecek hiç bir kurum ve parti kalmamıştır. Bir tek HDP vardır onu da tankla, topla, katliamlarla yok etmeye çalışıyorlar” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete