EĞİTİM

BİLİM KOLEJİ, YİNE GÖZDE

Kurulduğu yıldan beri adından söz ettirmeyi başaran Bilim Teknik Koleji, bu yıl da kayıt döneminde gözde okul olmayı başardı.

BİLİM KOLEJİ, YİNE GÖZDE
15-08-2018 21:35
Google News

 

KALİFİYELİ MEZUN VERİYOR

Tamamen ücretsiz devlet destekli olan okul Batman’ın eğitiminde ilklere imza atmayı başardı. Bilimi teknolojiyle birleştirme ilkesiyle yola çıkan Bilim Teknik, mezun ettiği öğrencilerine iş imkânı da sunuyor. Bünyesinde açılan bölümlerle beraber kalifiyeli öğrenci yetiştiren kurum, istihdam için teknisyen adı altında mezun veriyor. Yeni eğitim öğretim dönemine sıkı bir şekilde hazırlanan okul, kayıt yaptıran öğrencilerine 4 yıl boyunca ücretsiz eğitimin yani sıra aynı zamanda öğrencilerini üniversite sınavlarına da hazırlıyor. Bilimle iç içe olan Bilim Teknik, TÜBİTAK yarışmalarına en çok proje gönderen okul konumunda.

BÖLÜM SEÇENEĞİ FAZLA

Erasmus kapsamında kendi sistemleriyle aynı formata sahip yurtdışındaki okullara öğrenci gönderen okul, öğrencilerine bu imkânı da sağlıyor. Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Tesisat ve iklimlendirme Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Gıda Teknolojisi gibi bölümleri bünyesinde barındıran kurum, son olarak Makine Teknolojisi’ni de bölümlerine ekledi.

6 BİN ÖĞRENCİ, DENEMEDEN GEÇİYOR

Her yıl yoğun bir kayıt dönemi geçiren Bilim Teknik Koleji, ortalama 6 bin öğrenciyi deneme sürecinden geçiriyor. Diğer kurumlardan farklı olarak her öğrenciyi almayıp aksine öğrenci seçen bir kurum oldu. Tek gayesi bölgeye iyi öğrenci yetiştirmek olan okulun bir diğer amacı da kalifiyeli eleman yetiştirmek. Çeşitli kurumlarla yaptığı anlaşmalarla öğrencilerine iyi bir gelecek sağlıyor. Bilim Teknik Kolejinden mezun olan her öğrenci iş yeri açma belgesini ve ustalık belgesini alabiliyor. KOSGEB ile yaptığı anlaşmayla beraber mezun öğrenciler hibe desteğinin yanı sıra kredi alabiliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete